Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brutális fizetést utasított el Yaya Touré!

A 33 esztendős Yaya Touré elhivatottságát igen sokszor érte kritika az utóbbi egy évben mind szakmai, mind szurkolói oldalról. A Manchester City kiváló középpályása az idei szezon első felében gyakorlatilag parkolópályán vesztegelt a klub nyáron érkezett menedzsere, Pep Guardiola döntésének értelmében, és az utóbbi néhány hónapban verekedte vissza magát a “Polgárok” kezdőjébe. A hírek szerint nem hagyott még alább Touré lelkesedése.

yaya-toureYaya Touré még mindig az európai élfutballban képzeli el magát (fotó: sportsmole.co.uk)

A szeszélyes kedvű játékos ügynöke, Dimitriy Seluk nyilatkozott a minap Yaya Touréval kapcsolatban a neves Sky Sportsnak, és azt találta mondani, hogy ügyfele nem akármilyen ajánlatot utasított vissza a közelmúltban: a dúsgazdag Kínai Szuper Ligában szereplő Jiangsu Suning csapata állítólag heti 530 000 fontos fizetést kínált a középpályásnak, aki azonban köszönte szépen, maradni akart az európai futballtérképen!

“Yaya a legmagasabb szinten akar játszani” – tudatta ügyfele szándékait Seluk. – “Sokkal jobban szereti a futballt, mint a pénzt!”

Hangzatos nyilatkozat, de mielőtt felhoznánk, hogy Yaya Touré így is a világ egyik legtehetősebb klubjánál focizik nem kevés pénzért, nem árt megemlékezni arról a tényről, hogy a közelmúltban igen sok jegyzett játékos igazolt a Távol-Keletre, az ottani mesés ajánlatokra ugyanis nem voltak képesek nemet mondani. Ha már a Jiangsu Suning szóba jött az elefántcsontparti futballista kapcsán, végignézve az említett csapat keretén azt láthatjuk, hogy ők birtokolják jelen pillanatban a brazil Ramires és Alex Teixeira játékjogát. Egyikük a Chelsea, másikuk a Shakhtar Donetsk elismert futballistája volt.

Tourénál mindenesetre nem jártak sikerrel, legyen bármennyire is tejjel-mézzel folyó vidék a mesés Kína. Hozzá kell tenni, hogy az ügynök állítása szerint ez egy tavalyi ajánlat. Ki tudja, manapság hogy gondolkodna erről Yaya?

Szerző: Draskovics Tamás