Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Ötödosztályúak nagy napja!

Az angol FA-kupa 2016-2017-es kiírásának 3. körében akadt még néhány lezáratlan ügy. Ez egész pontosan kilenc olyan párharcot jelentett, amelyek elsőre döntetlennel végződtek. A kilenc párharcból hatot január 17-én játszottak le, és noha az első felvonások összesen két gólt hoztak, a visszavágók már sokkal eseménydúsabbra sikeredtek!

AFC-Wimbledon-v-Sutton-United-The-Emirates-FA-Cup-Third-Round-ReplayA Sutton játékosai ünneplik az egyenlítést magasabb osztályú ellenfelükkel szemben (fotó: BBC)

Barnsley (II.) – Blackpool (IV.) 1-2 /össz.: 1-2/
Burnley – Sunderland 2-0 /össz.: 2-0/
Fleetwood Town (III.) – Bristol City (II.) 0-1 /össz.: 0-1/
Wimbledon (III.) – Sutton United (V.) 1-3 /össz.: 1-3/
Crystal Palace – Bolton (III.) 2-1 /össz.: 2-1/
Lincoln City (V.) – Ipswich Town (II.) 1-0 /össz.: 3-2/

A játéknap egyik legnagyobb meglepetését alighanem az ötödik ligás Sutton United szolgáltatta, amely idegenben harcolta ki a továbbjutást a nála két osztállyal feljebb szereplő, épp a második vonalba feljutni készülő Wimbledon otthonában. Kellett ehhez persze, hogy a hazaiaktól kiállítsák Robinsont a 15. percben, amikor még 1-0-s wimbledoni előny állt az eredményjelzőn. A Sutton azonban az utolsó negyed órában megfordította a meccset, és bemasírozott a legjobb 32 közé!

Az első osztályú csapatok közül végül kiesett a Sunderland, és továbbment a Burnley, akárcsak a Crystal Palace, amely hátrányból fordítva verte meg a harmadik ligás Boltont Benteke duplájával! Óriási eredményt könyvelhetett el az ötödosztályú Lincoln City, amely hazai pályán győzte le a második ligás Ipswichet, ráadásul drámai körülmények közepette, a 91. percben lőtt találattal!

Egy hosszabbításos mérkőzésre is sor került ma, ez a Barnsley és a Blackpool összecsapása volt. Vezetett a negyedik ligás vendéggárda, de a Barnsley egalizálni tudott, és ráadásra mentette a meccset. Az igazi drámát talán éppen ezért ez a találkozó tartogatta, ugyanis az alacsonyabb osztályú Blackpool végül a 121. percben döntötte el a továbbjutás sorsát, a csereként beállt Osayi-Samuel nevéhez fűződik a győztes gól!

Így tehát majdnem teljes a legjobb 32 mezőnye, január 18-án este még három megismételt párharcot rendeznek.

Szerző: Draskovics Tamás