Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Idegenben győzte le a Malagát a Sociedad – videóval

Ismét nem sikerült a győzelmet elhozni a Malagának, ami 5 meccse nyeretlen a bajnokságban. A Real Sociedad viszont zárkózik az élmezőnyre, ezzel a győzelemmel már az 5. helyet foglalják el a tabellán. A La Liga 18. fordulója ezzel a meccsel lezárult, az eredményeket és a sorrendet a cikkben is olvashatjátok. 

w_900x700_16213949malaga-rs9

Forrás: laliga.es

Malaga – Real Sociedad: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Martinez (50.), Juanmi (62.)
Sárga lapok: –  ill. Granero (55.), Illaramendi (70.)
Kiállítás:  – ill. –

Igazán eseménytelenül telt el az első félidő, igazán csak annyi látszott, hogy a vendég csapat sokkal koncentráltabb, és több támadást próbált vezetni, igaz komoly helyzetig nem nagyon jutottak. Az egyetlen a 13. percben volt, amikor Willian José 24 méterről próbálkozott egy lövéssel, de a labda ha pár centivel is, de elkerülte a kaput.

A második félidőben jobban rákapcsolt a Sociedad, és nem is kellett sokáig várni az első gólra, ami az 50. percben érkezett. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Inigo Martinez végzett el. A labdába egy védő fejéről pattant be a hálóba. Az 59. percben egy fejes szállt el centikre a kapufától, azonban a 62. percben már sikerült megszerezni a második találatukat. Szögletet végezhettek el a vendégek, a labdát pedig Willain José fejelte Juanmi elé, aki pedig nem tétovázott, belőtte. A 85. percben Oyarzabal megszerezhette volna a harmadikat is, de Kameni óriásit védett. Nagyon gyenge volt a Malaga, akinek csak egy kaput eltaláló lövése volt egész meccsen. Össze kell szedniük magukat, hiszen egyre közelebb kerülnek a kieső zónához.

A La Liga 18. fordulója viszont sokkal eseménydúsabb volt. A Real Madrid 284 nap után elszenvedte első vereségét a Sevilla ellen, ráadásul egy Ramos öngóllal és egy 93. perces találattal. A Barcelona gálázott a szebb napokat is látott Las Palmas ellen, az Atlético Madrid pedig ha nehezen is, de nyerni tudott Betisszel szemben. A Valencia 8 mérkőzés után ismét nyerni tudott, az Espanyolt győzték le hazai pályán.

A tabella állása a 18. forduló után: 

Névtelen

A góllövőlista állása a 18. forduló után:

1. Lionel Messi (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona) : 14 gól
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 12 gól
3. Iago Aspas (Celta Vigo): 11 gól
4. Willian José (Real Sociedad): 9 gól
5. Ben Yedder (Sevilla), Ruben Castro (Betis): 8 gól

Szigeti Andrea