Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United elengedi Depay-t

Délután beszámoltunk arról, hogy Memphis Depay a Manchester Unitedet a Lyon kedvéért hagyná el. Végül a Vörös Ördögöknél elfogadták a holland szélsőért tett ajánlatot, amelyről már a Sky Sports és a BBC is beszámolt. 

memphis-depay

Memphis egy darabig biztosan nem fogja viselni a Manchester United mezét (forrás: ibtimes.com)

A korábbi 16 millió fontos ajánlatot 21,7 milliósra emelte a Lyon, ezt az összeget pedig elfogadták a manchesteri klubnál a fiatal holland középpályásért. Magyar forintba átszámolva 8 milliárd közeli összeget fizetett ki a lyoni klub Memphis Depay játékjogáért.

Ha a Lyon bejut a következő BL szezonban, akkor Depay meghosszabbíthatja új szerződését, viszont a Manchesternél visszavásárlási joggal is élhetnek még. A hamarosan 23 evés Memphis Depay nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, amikor a PSV-től 31 millió font ellenében leigazolta őt a United. A manchesteri klub színeiben 53 meccsén csupán 7 gólt szerzett a holland játékos.

Depay új csapata a francia élvonalban (Ligue 1) jelenleg a 4. helyen áll, 11 ponttal lemaradva az éllovas Monacotól. A legközelebbi BL kvalifikációt erő 3. hely a PSG-é jelenleg, amelytől a Lyon 8 pontra van.

Depay ugyan 8 alkalommal – ami egyébként sem sok – már játszott a mostani szezonban a Unitednél, azonban október vége óta csupán 8(!) percnyi lehetőséget kapott Mourinho-tól.

Nagy Dávid