Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Kamerun hozta a kötelezőt – videóval

Kamerun érvényesíteni tudta a papírformát, annak ellenére, hogy hátrányban is volt, valamint a 79. percig úgy tűnt, hogy a végül győztes válogatott csak egy pontot tud majd szerezni. 

Cameroon+v+Guinea+Bissau+2017+Africa+Cup+Nations+g-nexvcn_Til

Bissau-Guinea hiába vezetett, Kamerun ellen ez nem volt elég (forrás: zimbio.com)

Az A-csoport második körében a nap második meccsén Kamerun csapott össze Bissau-Guinea nemzeti csapatával. A mérkőzés első kaput eltaláló lövéséből gól is lett, aminek Bissau-Guinea-nál örülhettek. Piqueti nagy szólóját követte nagy gól a 13. percben (0-1)! Ezután és ezzel együtt is az első félidő kameruni mezőnyfölényről szólt, viszont a szünetig már gólt nem esett.

A fordulást követően Kamerun számára sikerült az egyenlítés. A 61. percben Siani 16 méterről leadott kapáslövése akadt be (1-1)! Innentől kezdve mindkét szövetségi kapitány igyekezett cserékkel operálni, viszont úgy tűnt, ez nem hozza meg a várt hatást. A 79. percben viszont összejött Kamerunnak a fordítás, amikor Ngadeu-Ngadjiu szép góllal szerzett előnyt (2-1)! A második félidő abszolút Kamerunról szólt, a győztes válogatott pedig eddigi 4 pontjával a csoportja élére ugrott.

Kamerun – Bissau-Guinea 2-1 (0-1)
Helyszín: Stade d’Angondjé, Libreville
Gólszerzők: Siani (61.), Ngadeu-Ngadjiu (79.), ill. Piqueti (13.)
Sárga lapok: Mandjeck (22.), ill. Soares (30.)
Kiállítás:

Kamerun: Ondoa – Oyongo, Teikeu, Fai, Ngadeu-Ngadjiu – N’Jie (Ekambi 46.), Siani, Bassogog, Mandjeck (N’Kolou 63.) – Aboubakar (Tambe 63.), Moukandjo. Szövetségi kapitány: Hugo Brooks

Bissau-Guinea: Mendes – Mamadu, Soares, Dabo – Rudinilson, Piqueti (Camara 50.) Mendes – Nanissio, Silva (Sami 66.), Junior – Mendy (Camara 81.) Szövetségi kapitány: Baciro Candé

VIDEÓ HAMAROSAN!

Az A-csoport mai másik meccsének eredménye
Gabon – Burkina Faso 1-1 (1-1)

Az A-csoport állása az utolsó forduló előtt

Capture+_2017-01-18-22-07-53

Nagy Dávid