Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti elmondta, miért olyan jó játékos C. Ronaldo

Carlo Ancelotti, a német bajnok FC Bayern München jelenlegi vezetőedzője 2013 és 2015 között irányította a spanyol Real Madrid együttesét. Ez idő alatt az olasz sikeredző együtt dolgozott Cristiano Ronaldóval, korunk egyik legjobb futballistájával. Így hát ha valaki, akkor Ancelotti tudhatja, mitől annyira kiváló a portugál aranylabdás. Erről beszélt most az 57 éves tréner.

Real-Madrid-Training-UEFA-Champions-League-FinalAncelotti és Ronaldo a 2014-es BL-döntő előtt (fotó: Mirror)

Ancelotti az ESPN-nek nyilatkozott, és természetesen elismeréssel beszélt egykori játékosáról, akivel együtt nyerték meg 2014-ben a Real Madrid 10. Bajnokok Ligája-serlegét.

“Sosem elégszik meg… Néhányan beszéltek nekem Cristianóról, mielőtt a Real Madridhoz mentem, és elmondták, milyen munkamorálja van. De amikor elkezdtem vele dolgozni, akkor döbbentem rá igazán, mennyire elképesztő magaslatokban jár” – mondta az olasz edző. – “Ő rendkívül profi játékos, keményebben dolgozik, mint bárki más. A pihenésre, az étrendjére, minden apró részletre maximálisan odafigyel, mindenből az optimális szintre törekszik.”

Aligha beszél a levegőbe Ancelotti, ugyanis a közelmúltban Cristiano Ronaldo két újabb elismerést zsebelt be: ő lett 2016 Aranylabdása és a legjobb férfi futballista is a FIFA-nál.

“Ha össze kéne hasonlítanom valakivel abból az időből, amikor még én is játékos voltam, nem tudnék példát hozni” – folytatta a Bayern trénere. – “A mai játékosok sokkal inkább professzionálisak. De ezt a fajta professzionalizmust Cristiano még magasabb szintre emeli.”

A 31 esztendős Ronaldo az idén is elképesztő szinten teljesít. 21 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ezeken 18 gólt és 6 gólpasszt jegyez.

Szerző: Draskovics Tamás