Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: A és B-terv is van Diego Costa távozása esetére

DiegoCosta-Chelsea-Pro-RendersFutboleros-ByVictorAguilar1024px-Chelsea_FC.svgElképesztő és töretlen lendülettel halad a Chelsea labdarúgócsapata a bajnoki cím irányába. Antonio Conte csapatát a Tottenham elleni fiaskó sem tudta kibillenteni, a londoni kékek legutóbbi 15 bajnoki meccsükből 14 alkalommal győzelemmel jöttek le a pályáról. A csapat legeredményesebb játékosa az a Diego Costa, aki kereten kívül találta magát nemrégiben és könnyen lehet, hogy Kínában folytatja, s beáll a zsoldosok sorába. Természetesen a klubvezetés, a szakmai menedzsment már elő is állt a pótlására irányuló tervekkel.

Diego Costa játékjogáért még 2014-ben 38 millió eurót fizetett a Chelsea. Ezt az átigazolási összeget a sokak által aljasnak és modortalannak vélt támadó 99 tétmeccsen lőtt 50 góllal hálálta meg eddig, ám a brazilból lett spanyol már lehet, hogy nem lesz százados a klub színeiben. Hiába lőtt idén 19 meccsen 14 gólt és vezeti ezzel a Premier League góllövőlistáját, Antonio Conte úgy rakta őt ki a keretből, hogy lába sem érte a földet. A pontos sztori nyilvánvalóan ismeretlen, de az “érdekes” stílussal bíró játékos állítólag két erőnléti edzővel is összeveszett, a történet pedig korántsem idilli. Eközben ráadásul felerősödtek a távozását illető pletykák, miszerint az FC Barcelona és korábbi klubja az Atletico Madrid mellett (ez a két történet parkolópályás) a kínai Tianjin Quanjian álomfizetést kínál a csatárnak, s a Chelsea is olyan összeget tehetne érte zsebre (80 millió eurós transzferdíj), mely méltán kielégít minden gondolati síkot. Amennyiben az üzlet létrejön, Diego Costa és Axel Witsel egy csapatban rúghatja a bőrt.

romelu-lukakurender_alexis_sanchez_by_timvz129-da0oc3yMi lesz Diego Costa után?

Két sztárfocista neve is ott van a cilinderben, ám egyik transzfer sem tűnik egyszerű megoldásnak. Romelu Lukaku számára nem lenne ismeretlen a Stamford Bridge közege, hiszen hosszú éveken át volt a Chelsea játékosa, ám a bánásmód amit a klubtól kapott, az nem biztos, hogy a vitrinben van őrizve a belga fejében. Ráadásul az Everton igen magas összeget, 35 millió eurót fizetett érte, így Abramovicsnak mélyen a zsebébe kéne nyúlnia. A liverpooli kékek bátran diktálhatnak, lévén 2019-ig a játékost szerződés köti és jelen állás szerint az Everton eredményessége és szezonja merőben össze van kapcsolva Lukaku gólérzékenységével.

Az Arsenal mezét Chelsea címerre váltani szezon közben? Még gondolati síkon is meredek történet, de nyilvánvalóan láttunk már hasonló klubváltásokat a futballtörténelemben. Mindenesetre nehézkes elhinni, hogy Alexis Sanchez otthagyná az Ágyúsokat így szezon közben. Ráadásul vetélytársa is akad a londoni kékeknek, ugyanis a 106-szoros chilei válogatottért állítólag a Paris Saint-Germain is bejelentkezett. Ellenben viszont a hosszabbítási tárgyalások eddig nem vezettek eredményre, Sanchez szerződése 2018-ban jár majd le.

Lukaku idén eddig 12, míg Sanchez 14 találatig jutott a Premier League-ben!