Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Depay rövid időn belül elhagyhatja Manchestert – sajtóhír

A Mirror értesülései szerint akár már 48 órán belül a francia élvonalba igazolhat a Manchester United holland középpályása.

o-MEMPHIS-DEPAY-facebook

Memphis Depay nagy valószínűséggel nem ilyen manchesteri karrierről álmodott a nagyszerű eindhoveni szereplése után (forrás: huffpost.com)

A Vörös Ördögöknél manapság mellőzött holland középpályás, Memphis Depay sajtóhírek szerint közel áll a klubváltáshoz. Állítólag a francia élvonalban szereplő Lyon gárdája 13 millió fontos – több, mint 4 és fél milliárd forintnak megfelelő – ajánlatát elutasította a Manchester United.

A 22 esztendős balszélsőt 2015 nyarán szerezte meg a manchesteri klub a holland PSV-től. A transzferrel 25 millió font (közel 8 millárd 700 millió forintnak megfelelő összeg) ütötte az Eindhoven markát. Az akkor 21 éves és 4 hónapos futballista edzője a honfitársa, Louis van Gaal lett a Vörös Ördögöknél.

A Unitednél nem futott valami fényes karriert, de a februárban 23. születésnapját ünneplő szélsőnek a Transkfermakt 25 millió fontra teszi az értékét.
Számszerűsítve a manchesteri klubban mindent összevetve 56 alkalommal léphetett pályára, 7 gólt szerezve, és ugyanennyi gólpasszt kiosztva. Játékperceket tekintve 2.732-t tölthetett a pályán mostani csapata szerelésében.

Ugyanakkor a PSV-nél brillírozott, és még most is benne lehet a potenciál, ha valahol tudja kamatoztatni tehetségét.
Az eindhoveni klub alkalmazásában minden frontot figyelembe véve 124-szer léphetett pályára (8.231 percnyi lehetőséget kapva), ezalatt pedig 50 gólt szerzett, 20 gólpasszt kiosztott, akkori csapata egyik legjobbjaként pedig nem hiába figyeltek fel rá Manchesterben. Az meg már csak érdekesség, hogy piros lapot holland klubjában sosem kapott, míg a United játékosaként is csak egyet.

Azért sem volt egyébként nehéz rá felfigyelne a Vörös Ördögöknél, hiszen a manchesteri klub U23-as csapatában is szerepelt PSV-s karriere előtt, igaz, csak egy alkalommal, de az angol klub háza táján nem volt a csapat számára teljesen idegen.

Memphis Depay még most is nagyon fiatal, és nagy karrier állhat előtte, hiszen a tehetsége megvan hozzá, a kérdés már csak az, tényleg megy vagy marad, ha pedig megy, akkor hová igazol. Az angol sajtó értesülései szerint Depay szívesen továbbállna, és jelen állás szerint a Lyon csapata lehet a befutó, de több pénzzel kell a francia klubnak kecsegtetnie a Unitedet, viszont közelinek tűnik a megegyezés.

Nagy Dávid