Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: A Man.City játékosára vadásznak

Az Everton labdarúgócsapata hosszú évek óta ott kullog a Premier League felsőházában, ám az utolsó lépcsőfok előtt rendre elhasal, avagy nem sikerül a nagyok közé férkőzni, s elcsípni akár egy BL-indulást érő helyet. A legjobb játékosokat általában elcsaklizzák a tehetősebb klubok, a liverpooli kékek azonban töretlenül mennek előre és csinálják a dolgukat. A képlet idén is hasonló, a mostani hetedik pozíció hűen tükrözi a csapat elmúlt éveit. Egy meccsen bárkit elkaphatnak és gyűjtik is a nagyobb skalpokat, ám az összkép közel sem tökéletes. A télen a keret megerősítése és egyben tartása a cél, két játékos már a fedélzeten, a harmadik pedig a Manchester City csapatát hagyhatja el a klub hívó szavára. 

Tosin-Adarabioyo-MF3B5378

Tosin Adarabioyo az angol futball egyik nagy reménysége, a Manchester City saját nevelésű labdarúgója. Láthattuk idén a Bajnokok Ligájában a Celtic ellen kezdőként, ám a Premier League még nem hozott a számára játékperceket Pep Guardiola regnálása óta. Az Ifjúsági Bajnokok Ligájában alapembere volt csapatának és többnyire a City második csapatában kapott lehetőséget az utóbbi időben a Premier League 2-ben. Szerződése a nyáron lejár, az Everton pedig lehetőséget kínálhat a számára. A fiatal, mindössze 19 esztendős belső védő ott szerepel Ronald Koeman kívánságlistáján.

Nem ő lenne az első téli érkező, hiszen Morgan Schneiderlin 22,9 millió euró ellenében érkezett az Old Traffordról. A United 35 millióért vásárolta a francia válogatott védekező középpáylását, aki már be is mutatkozott és nem is akárhogyan tette azt. A 27 esztendős játéksot egyébként a Juventus, West Brom, Marseille trió is csábította, ám az Everton szép pénzt fizetett érte.

Látszik, hogy a csapat a jövőt építi,  hiszen Ademola Lookman kortársa a fent említett Tosin Adarabioyonak. A 19 esztendős angol reménységet már leigazolta az Everton, a Charlton klubkasszája 8,8 millió euróval gazdagodott a transzfer következtében.

Távozók is vannak, Omár Niasse, a közel 20 milliós melléfogása a csapatnak kölcsönbe került a Hull City-hez, míg a korábbi United középpályás Tom Cleverley szintén kölcsönben a Watford erősítésére távozott.