Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Szenvedős Liverpool és Soton továbbjutás – videóval

Az angol FA-kupa 2016-2017-es kiírásának 3. körében akadt néhány lezáratlan ügy. Szerdán három mérkőzéssel folytatódott az FA-kupa. Meglepetésre a Liverpool csapatának is ismételnie kellett a Plymouth otthonában, valamint a Southampton is hazai pályán ismételt. 

Cohmu5xsR6ChX6Z6FyXi_GettyImages-631991168

Plymouth – Liverpool 0:1 (0:1)
Helyszín: Home Park (Plymouth)Vezette: Scott
Gólszerzők: Lucas (18.),
Sárga lap: Songo’o (86.), Purrington (90+4.) ill. Gomez (25.), Ejaria (50.), Ojo (84.)
Kiállítva:

Plymouth: McCormick – Purrington, Bradley, Songo’o, Threkled – Fox, Slew (Bulvitis 80.), Carey, Donaldson (Tanner 67.), Jervis – Garita (Rooney 72.). Vezetőedző: Adams.

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Gomez, Lucas, Moreno – Coutinho (Wilson 65.), Stewart, Ejaria – Woodburn, Origi, Sturridge (Ojo 76.). Vezetőedző: Klopp

A harmadik forduló egyik legnagyobb meglepetése a Liverpool ismétlése volt az FA-kupában, hiszen tartalékos összeállításban ikszeltek az Anfielden. Jürgen Klopp a vasárnapi MU elleni döntetlent követően több alapemberének is pihenőt adott, de Coutinho, Origi és Sturridge is a kezdőben kapott helyett. Klopp fiai jól kezdtek és a 8. percben helyzetbe is került Sturridge azonba jó 20 méterről leadott lövése nem talált célt. Az első komoly liverpooli lehetőség a 11. percben adódott, Alexander-Arnold passzát követően Coutinho került helyzetbe, de nem tudta a hálóba lőnni a játékszert. A negyedosztályban szereplő Plymouth egészen a 18. percig bírták ki kapott gól nélkül, ekkor Coutinho pontrúgásából Lucas Leiva volt eredményes aki hosszú idő után talált ismét a kapuba. A 20. percben az első hazai lehetőséget is feljegyezhettük, miután Carey próbálkozását Karius akrobatikus mozdulattal védte. A folytatásban komoly lehetőség nem igazán adódott az első játékrészben a felek előtt. A második játékrész rögtön egy hazai helyzettel indult a 46. percben, Fox tesztelte Karius éberségét tisztességes távolságból. A liverpooliak az 59. percben Origi révén veszélyeztettek komolyan először a második játékrészben, azonban a belga támadó próbálkozása könnyű zsákmány volt a hazaiak portásának. A hajrába fordulva a 71. percben Sturridge játszott össze Origi-vel azonban McCormick útját állta a lövésnek. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt büntetőhöz jutottak a vörösök, azonban Origi nem tudta gólra váltani a lehetőésget pontosabban túljárni McCormick eszén és a hazaiak portása hárított. A folytatásban újabb találat nem született így a Liverpool szenvedős sikerével várhatja a folytatást ahol a Wolverhampton lesz az ellenfél a negyedik fordulóban.

https://www.youtube.com/watch?v=_yUTYd_zu3c

Southampton – Norwich 1:0 (0:0)
Helyszín:  St. Marry Stadion (Southampton) Vezette: Moss
Gólszerzők: Long (90+1.)

Newcastle – Birmingham 3:1 (2:0)
Helyszín: Sports Direct Arena (Newcastle)
Gólszerzők: Ritchie (9., büntetőből, 90+2.), Gouffran (34.) ill. Cotterill (71.)