Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Haladás-vereség, DVTK-siker, Honvéd iksz

Folytatták a tesztmeccseket a magyar együttesek. Felemás képet mutat a mérkőzések eredménye.

A hűvös, cúgos idő sem akadályozta meg, hogy lejátssza második tervezett felkészülési meccsét a Diósgyőr. Horváth Ferenc együttese a Budaörssel csapott össze, amely gyakorlatilag az első volt a sorban, miután a hétvégi havazás átírta a forgatókönyvet. Noha lényegi átalakulás nem történt a miskolciak keretében, szerkezetileg igencsak megvariálta a sorokat a tréner. A nemrégiben igazolt Busai Attila, valamint a próbázó Szarka Ákos is kezdett. Utóbbit időközben hivatalosan is bejelentették. A kiegyenlített összecsapáson sokáig nem esett gól, mígnem a második játékrész elején Szabó I. Balázs góljával szerzett előnyt a borsodi alakulat, majd ezt Eperjesi beadása-lövése duplázta meg.

A kemény munka miatt valamivel fáradtabban mozogtak a piros-fehérek, ám Horváth Ferenc szerint az első félidőben kényelmesebb tempóban futballoztak, amit ellensúlyoztak a másodikban. „Ahogy mondani szokták, a célját jól szolgálta a mérkőzés – mondta a DVTK mestere. – A második félidei játékkal sokkal elégedettebb voltam, de a munka benne volt mind a két játékrészben. Az első kicsit kényelmesebbnek tűnt nekem, a másodikban már jobban kijött a fölényünk. Van még min dolgozni. Ami pozitív, hogy nem kaptunk gólt, és nem is nagyon volt a gólszerzésre lehetősége az ellenfélnek.”

Diósgyőr – Budaörs 2-0 (0-0)
DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött
DVTK: 1. félidő: Rados – Vela, Lipták, Jagodinskis, Oláh B. – Busai, Elek – Fülöp, Nono, Ugrai – Szarka. 2. félidő: Rados – Eperjesi, Karan, Tamás, Lőrincz – Dausvili, Kitl – Vela, Szabó I B., Bacsa – Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Budaörs: Horváth G. – Tányéros Á., Horváth L. (Csobánki), Kinyik – Menyhárt, Csillag (Sajbán Miklós), Stieber A., Ódé (Lajer) – Petró (Gyurácz), Horváth R. (Pethő), Deli (Bata). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Szabó I. B., Eperjesi

A találkozó összefoglalója:

Nicolao_Giuseppe-w300-h300

Bemutatkozott a Gyirmótban a tesztelésre érkező olasz Giuseppe Nicolao, akit a Napolitól szerződtethet a győri együttes. A védő klubja, és a magyar együttes már mindenben megegyezett, így hamarosan sor kerülhet a bemutatására. A gyirmótiak a Mosonmagyaróvárral mérkőztek meg, és nyertek két góllal. A találkozóról bővebben itt olvashatnak.

Első alkalommal lépett pályára a Paks felkészülési találkozón. Csertői Aurél csapata a Siófokot fogadta, és a nemrégiben igazolt Hajdú Ádám góljával legyőzte látogatóját. Ezzel le is tudta egy időre a magyar programját a tolnai alakulat, amely hamarosan Törökország felé veszi az irányt.

„Ez volt az első idei találkozónk, és persze nem baj, hogy megnyertük, de ez most másodlagos – beszélt a meccsről a paksi tréner. – Sokkal fontosabb volt a játék. Kifejezetten harcos, hajtós meccsre kényszerített bennünket ellenfelünk. Ennek csak örülhetünk, hiszen jó mérkőzést játszottunk a Siófok ellen, és ez is volt a célunk. Bemelegítésnek jó volt, következhetnek Törökországban a nemzetközi ellenfelek.”

Paksi FC – BFC Siófok 1-0 (0-0)
Szekszárd
Paks: Székely (Rácz Zs., 46.) – Kulcsár D. (Nagy Á., 46.), Zachán (Lenzsér, 46.), Kovács G. (Gévay, 46.), Szabó J. (Báló, 46.) – Papp K. (Kesztyűs B., 46.) – Haraszti, Kecskés T., Bertus, Koltai (Simon M., 46.) – Jelena (Hajdú Á., 46.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Siófok: Tajti N. (Filipánics, 46.) – Szilágyi Z. (Tamaskó, 46.), Czingráber, Mogyorósi, Farkas N. – Nagy D. (Kovács D., 46.), Gréczi (Berki, 55.), Berde (Pendl, 64.), Gál M. (Micsinai, 60.), Petneházi (Nagy R., 46.) – Elek B. Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Hajdú Á. (85.)

Döntetlent játszott a Honvéd is orosz ellenfelével szemben, a kispestiek az Amkar Perm ellen léptek pályára, és végül gól nélküli iksz lett a vége. A klub honlapja szerint végig fölényben futballozott a magyar együttes, de gólt nem tudott szerezni, igaz, az oroszok sem. A kispestieknél nem lépett pályára Baráth Botond, Holender Filip és Laczkó Zsolt sem. Előbbi kettő sérülés illetve rehabilitáció, utóbbi gyomorrontás miatt nem került a keretbe.

Honvéd – Amkar Perm 0-0
Honvéd: Horváth A. (Gróf, 46.) – Lovric (Palmes, 59.), Kamber, Bobál D. – King (Villám, 46.), Vasziljevics (Gazdag, 46.), Hidi (Göblyös, 68.), Nagy G. (Koszta, 46.), Zsótér (Tömösvári, 70.) – Eppel (Kabangu, 46.), Lanzafame (Balázs Zs., 46.). Vezetőedző: Marco Rossi

Így aztán tényleg felemás lett a klubjain mai mérlege. Hiszen egy napja a Haladás az osztrák Mattersburggal csapott össze, és szenvedett kétgólos vereséget. Ugyanakkor az eredmény ellenére jó híreket is kapott Mészöly Géza, hiszen visszatért az együttesbe Ezequiel Calvente, aki szinte a teljes őszt kihagyta hosszú sérülése miatt.

Mattersburg – Haladás 2-0 (2-0)
Haladás: Gyurján – Polgár, S. Wils, Jancsó, Bosnjak – Jagodics M., Iszlai – Calvente, Rácz B., Halmosi – Williams. 2. félidő: Lévay – Schimmer, Hidvégi, Kiss B., Kiss P. – Dombi, Jagodics M. (Szántó) – Overgoor, Kovács L., Tóth M. – Williams (Kovalovszki)
Gólszerzők: Maierhofer, Rath

Gavalovits Sándor