Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: A Celtától is kikapott a Real Madrid – videóval

Egymás után kétszer kapott ki a Real Madrid, csak most a kupában és a Celta Vigo ellen. A visszavágón nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen idegenben lőtt góllal a kékek állnak jobban. A nap másik mérkőzésén 90. percig egy nagyon unalmas meccset játszott egymással az Alcorcon és az Alaves, aztán az utolsó percekben felgyorsultak az események, sőt az eredmény is megváltozott, ami miatt az Alaves kényelmes előnnyel várhatja a visszavágót. 

w_900x700_18212128_apa1532

Forrás: laliga.es

Real Madrid – Celta Vigo: 1-2 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette:Fernandez Borbalán
Gólszerzők: Marcelo (69.) ill. Aspas (64.) Jonny (70.)
Sárga lapok: Ramos (6.)  ill. Diaz (41.), Hernanez (44.)
Kiállítás:  – ill. –

Real Madrid: Casilla, Danilo (Benzema, 80.) Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Casemiro, Lucas Vazquez (Kovacic, 71.), Asensio (Morata 52.), Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Celta Vigo: Alvarez, Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny, Radoja, Diaz, Wass (Guidetti, 89.), Hernandez,  Bongonda (Sisto, 87.), Aspas (Gomez, 82.). Vezetőedző: Eduardo Berizzo

Érdekes felállásban állt fel a Real Madrid, hiszen Zidane Cristiano Ronaldót tette be a kilences helyére. A Celta nem ilyet meg a Bernabeuban, nyíltan támadott a meccs elején is, de a Real Maridnak is megvoltak  a támadásai, de túl veszélyes egyik sem volt. A 13. percen Iago Aspas egyedül indulhatott meg a szélen, közel és távol egyetlen Real játékos sem volt, de beadása nagyon rosszul sikerült. A 17. percben Cristiano Ronaldo fejelhetett a kapu szélén, de a labda kicsit hosszú volt, így nem tudta már bent tartani. Nem volt eseménydús a mérkőzés, igazi nagy helyzet nem történt. A Real Madrid tartotta a labdát, passzolgatással próbáltak közelebb kerülni a Celta kapujához. A 26. percben egy szöglet után Ramos fejelhetett, de középre tartott a labda, így Alvarez könnyen védett. A 30. percben Aspas ismét próbálkozhatott, most középről, de Casilla magabiztosan védett. Egy perccel később Kroos lőtt távolról, Alvarez meg épp hogy odaért a lövésre. A 34. percben Ramos tört be a tizenhatoson belülre, majd passzolt Ronaldo elé, aki lőtt is, de egy védő blokkolta a lövését. A 38. percben Ronaldo lőtt egy gólt, de lesen állt, így nem volt érvényes. A 40. percben Jonny lőtt kapura, de Casilla megint résen volt, hiába pattant meg a labda a védőben. Az első játékrész gól és nagyobb helyzet nélkül zárult.

A második félidőben is maradt a kényelmes tempó. A Real Madrid birtokolta többet a labdát, de olyan átütő erővel nem vezetett támadásokat, de arra elég volt, hogy a Celta egyáltalán ne tudjon támadni. Ezen taktika miatt nagyon leült a meccs, néhány Real próbálkozáson kívül semmi nem történt. Az 52. percben sérülés miatt le kellett cserélni Aseniót, helyére pedig Morata került, aki miatt vártunk egy kis változást a meccs képében. Meg is kaptuk, hiszen az 58. percben egy szép lövést mutatott be, amibe ujjheggyel beleért még Alvarez, bár a bíró kirúgást ítélt. Az 59. percben Lucas lőhetett, de labdája elkerülte a kaput. Aztán a 64. percben, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Celta Vigo. Hernandez volt teljesen üresen a szélen, majd a kapu elé ívelte a labdát, amit még Marcelo ki tudott piszkálni, de épp Iago Aspas elé, aki belőtte azt a hálóba. Innentől kezdett izgalmasabbá válni a meccs, mert egyenlítenie kellett a Realnak. A 69. percben sikerült is gólt szereznie a Realnak. Modric beadását fejelte épp Marcelo elé a labdát az egyik védő, a brazol pedig óriási gólt lőtt. Nem örülhetett viszont a Real, hiszen csak egy perc kellett ahhoz, hogy a Celta fordítson. Ramos beragadt, mellette meg könnyedén ment el Iago Aspas, akinek csak le kellett passzolnia Jonnynak, ő pedig Casilla mellett belőtte a labdát a kapuba. A Real még próbálkozott, de semmi nem jött nekik össze. A 84. percben a csereként beállt Benzema hagyta ki a kihagyhatatlant, hiába a kapu előtt állt, nem találta azt el. A Real már nem tudott egyenlíteni, így elég nagy hátrányban várhatja a visszavágót, ráadásul idegenben lesznek.

Videó hamarosan!

Alcrocon – Alaves: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Ibai (90, 90+4.)
Sárga lapok: Rodriguez (45.), Nelson (60.) ill. Garcia (40.), Katai (76.), Pantic (80.)
Kiállítás:  Bellvis (90+1.)

Nem volt túlságosan fölényben az Alaves a meccsen, de még így is ők alakították ki a több helyzetet. Az első félidőben néhány próbálkozáson kívül nem esett más, és ez megmaradt a második félidőre is. A meccs végéhez közeledve viszont kezdtek beindulni az események, és a 90. percben meg is szerezte a vezetést a vendég csapat, egy két perccel korábban beállt cserejátékostól. Egy kontra végén Santos adta be a labdát középre, ami Garcia fejéről Ibai elé pattant, ő pedig magabiztosan belőtte a kapuba. A 91. percben egy kiállítás történt, a hazaiak csapatából. Bellvis lépett oda a vendégek játékosának, a játékvezető pedig egyből pirosat adott. Emberelőnyben még jobban ment az Alavesnek, és a 94. percben meg is szerezték a második góljukat. Szabadrúgáshoz jutott a vendég csapat, a labda mögé pedig Ibai állt, aki most sem hibázott, gyönyörűen csavarta a halóba a labdát. Ezzel két gólos előnnyel várja a visszavágót.