Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: A Lazio hatgólos meccsen ment tovább

Az Olasz Kupa nyolcaddöntős küzdelmei ma is folytatódtak. A késő délutáni meccsen a Sassuolo hazai pályán esett ki, míg a Lazio este nyerte meg hazai meccsét.

SS+Lazio+v+Genoa+CFC+TIM+Cup+GXmYi2Ej_e_l

A Lazio két góllal az első félidőben is vezetett, de egalizált a Genoa, végül mégis kettővel nyert a fővárosi együttes (forrás: zimbio.com)

Olasz Kupa, nyolcaddöntők

Lazio – Genoa 4-2 (2-2)
Gólszerzők: Dordevic (20.), Hoedt (31.), Milinkovic-Savic (70.), Immobile (75.) ill. Pinilla (41.), Pandev (45.)

Már az első félidőben nyilvánvalónak tűnt, hogy a Lazio lehet a párharc győztevse a helyzetei száma alapján. De hiába a statisztika, két kaput eltaláló lövés elég volt ahhoz, hogy az addigra már kétgólos hátrányban lévő Genoa egalizáljon! Ez akkor nem történhetett volna meg, ha Anderson a 28. percben berúgja a fővárosi csapat tizenegyesét. A szünet előtt jött a két vendég gól, ezek után mehettek pihenni a játékosok 2-2-es állásnál.

A második félidőben inkább volt kiegyenlítettebb a játék, de hiába, nem maradt az iksz, a Lazio két góllal tudott diadalmaskodni. A római együttesnek volt jobb a helyzet kihasználása, fogalmazhatunk így is. A hazai klub öt perc alatt lőtt kettőt, és döntötte el a továbbjutást. A Genoa így búcsúzott az Olasz Kupától, a Lazio pedig a negyeddöntőbe jutott. Legutóbb a Genoa 2015-ben tudta legyőzni a Lazio csapatát. Akkor a Serie A 22. fordulójában nyert az akkor is vendég együttes. Most több esélye volt a Genoának, de nem jött össze a siker.

Sassuolo – Cesena (II.) 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Pellegrini (4.), ill. Ciano (81. – büntetőből),

A nap korábbi meccsén az élvonalbeli Sassuolo otthonába látogatott a már újból másodosztályban szereplő Cesena csapata.

Hiába jött korán, már a negyedik második percében a hazaiak vezető gólja Pellegrini révén, és hiába voltak aktívabbak a Sassuolo labdarúgói az első játékrészben, a fordulás után más irányt vett a mérkőzés. A Cesena fordított, ahhoz képest ez nagy változás, hogy a vendégeknek kaput eltaláló lövésük sem volt a szünetig. A 81. percben tizenegyessel egalizált Ciano, majd 3 perccel ezután Laribi döntötte el a továbbjutás kérdését.

Nagy Dávid