Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rakitic: “Luis Enrique miatt egy hídról is levetném magam!”

Egyre több pletyka kering arról, hogy Ivan Rakitic és Luis Enrique kapcsolata megromlott a Barcelonánál, és a nyáron el is igazol. A horvát játékos most kiállt edzője mellett, és cáfolta a megjelenő híreket.

letöltés

Forrás: espnfc.com

Rakitic egyre kevesebb lehetőséget kap a katalánoknál, a kezdőből már teljesen ki is került. A sajtó szerint ennek oka az lehet, hogy megromlott a két fél viszonya. Rakitic egy legutóbbi interjújában elmondta, hogy Luis Enrique-vel szeretne sikereket elérni. A horvát játékos szerződése 2019-ben jár le, és a hosszabbításról még nem tárgyalnak. Addig viszont nem áll szándékában elhagyni a Barcelonát.

“Luis Enrique rengeteget segített és bizalmat szavazott nekem, ahogy azt a csapattársaimnál is tette. Ez tette lehetővé, hogy nyugodt körülmények között dolgozhassak. Nem mellesleg ő kérte azt, hogy igazoljanak le. Ha egy hídról kellene levetnem magam érte, hezitálás nélkül megtenném. A nézésével és a mosolyával is olyan önbizalmat tud adni az embernek, ami szükséges a sikerhez.”

Andres Iniesta és Sergio Busquets mellett a híres irányító, Xavi helyét kellett átvennie a csapatban, ami nem volt könnyű feladat, de elmondása szerint az alatt az egy szezon alatt, amíg mellette játszott, felkészült a pótlására.

“Xavi nagyon sok mindent tanított nekem. Csak egy szót tudok mondani neki: Köszönöm! Az egyetlen dolog, amit megbántam, hogy csak egy szezont játszhattam vele együtt. Sok mindent tanultam tőle a pályán és azon kívül is. Minden pillanatból erőt kovácsoltam magamnak, amikor még együtt játszhattunk.”