Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Mahrezék továbbra is nyeretlenek – videóval

Tovább folytatódott Gabonban zajló Afrikai Nemzetek Kupája a B csoport küzdelmeivel. A csoportkör második fordulójában a halálcsoportban Tunézia megszerezte első pontjait a tornán a sztárokkal teli  Algéria ellen.

2006

Algéria – Tunézia 1:2 (0:0)
Helyszín: Stade de Franceville (Franceville)
Gólszerzők: Hanni (90+1.) ill. Mandi (50., öngól), Sliti (66., büntetőből)
Sárga lapok: Guedioura (14.), Meftah (31.), Ghoulam (65.) ill. Maaloul (45+1.)
Kiállítás:

Algéria: Asselah – Mandy, Meftah, Bensebaini, Ghoulam – Ghezzal (Bounedjah 69.), Brahimi (Hanni 74.) – Guedioura (Abeid 90+3.), Mahrez, Bentaleb,  –  Slimani. Szövetségi kapitány: Leekens

Tunézia: Mathlouti (Jridi 87.) – Ben Youssef, Nagguez, Abdennour, Maaloul – Sliti – Sassi, Ben Amor – Khazri (Ali Yacoubi 73.) – Msakni, Akaichi (Khenissi 78.). Szövetségi kapitány: Kasperczak

A második fordulóval folytatódott az Afrikai Nemzetek Kupája a B csoportban, ahol Algéria az előző fordulóban a szenegáloktól vereséget szenvedő Tunéziával mérkőzött. A találkozó első lehetősége a 6. percben adódott Algéria előtt miután szabadrúgásból a FC Porto sztárja Brahimi próbált gólt szerezni azonban a tunéziai portás hárítani tudott. Egy perccel később ismét Algéria előtt adódott gólszerzési lehetőség azonban ezúttal is bravúrral hárította Mathloui Slimani fejesét. A 10. percben Tunézia is szabadrúgáshoz jutott, Khazri próbálkozását könnyedén fogta a tornán először védő Asselah. A 11. percben újabb algériai lehetőség maradt ki,  Guedioura távoli löketét, amely a kapu közepe felé szállt könnyedén fogta a tunéziai kapus. A 24. percben sokadik helyzetét puskázta el Algéria, ezúttal a csapat legnagyobb sztárja Mahrez lövését hárította óriási bravúrral Mathlouti. Az első félidőben az algériak előtt adódott több lehetőség, de ezeket nem tudták gólra váltani 4 lövésükből mind a négy eltalálta a kaput, míg a tunéziaiak 6 lövéséből csak 3 talált kaput.

A második játékrész elején az algériaiak védőjenek Mandynak a segítségével megszerezte a vezetést Tunézia miután a Real Betis játékosáról saját kapujában kötött ki a játékszer. A bekapott gól után Algéria csak vergődött, hiába cserélt kettőt is rövid időn belül Leekens szövetségi kapitány, nem tudtak felpörögni játékosai a félidő első részében és nem is kerültek komoly ziccerbe játékosai. A 65. percben pedig egy újabb algériai hibát követően büntetőhöz jutott Tunézia, amit Sliti higgadtan értékesített. A folytatásban Algéria előtt nem igazán akadtak komoly lehetőségek, mindössze a 83. percben Slimani révén szépíthettek volna azonban Mathlouti ezúttal is résen volt és hárított. A mérkőzés ráadásában a csereként beálló Hanni mégis összehozta Algériának a szépítő találatot miután remekül eltalált lövése a kapu jobb oldalában landolt, de ez már későn érkezett Algéria egyenlíteni már nem tudott ezzel pedig továbbra is nyeretlen a tornán, míg Tunézia győzelmével ideiglenesen a csoport második helyére ugrott. Este 20 órakor Szenegál-Zimbabwe mérkőzéssel folytatódik a torna.

https://www.youtube.com/watch?v=MwBsp4PJmnc

Képek: guardian.com

O.G.