Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Mane parádé és sima Szenegál siker – videóval

Csütörtök este került sor B csoport másik mérkőzésére az Afrikai Nemzetek Kupájának, melyet Szenegál és Zimbabwe csapat vívott egymással. A szenegáliak a csoport első mérkőzésén Tunézia ellen arattak kétgólos győzelmet, míg Zimbabwe Algériával ikszelt.

3C4BC42000000578-0-image-a-2_1484855994698

Szenegál – Zimbabwe 2:0 (2:0)
Helyszín:  Stade de Franceville (Franceville) Vezette: Redouane
Gólszerzők: Mane (9.), Saivet (14.)
Sárga lapok: Kouyate (31.), Gassama (57.) ill. Malajila (89.)
Kiállítás:

Szenegál: Diallo – M’Bengue, Koulibaly, Gassama, Mbodji – Mané (Sarr 90+1.), Kouyate (N’Doye 85.), Saivet , Gueye – Diouf (Sow 63.), Keita. Szövetségi kapitány: Cisse

Zimbabwe: Mkuruva – Bhasera, Muroiwa, Costa, Zvirekwi – Phiri, Mahachi (Ndoro 46.), Nakambe, Katsande – Mushekwi (Malajila 83.), E. Rusike (M.Rusike 46.). Szövetségi kapitány: Pasuwa

Remekül kezdte a találkozót Szenegál válogatottja. A negyedik percben Keita szólója után került helyzetbe azonban lövése a kapu bal oldal mellé ment. Két perc később ismét egy komoly gólszerzési lehetőség adódott Zimbabwe kapuja előtt, Diouf egy remek labdát követően nem sokkal a kapu bal oldala mellé lőtt. A 9. percben már nem úszta meg gól nélkül Zimbabwe, Keita passzát követően Sadio Mané lőtt közvetlen közelről a hálóba. A Liverpool támadójának ez volt a második találata a tornán. Az első negyedóra végén szabadrúgáshoz jutottak a szenegáliak a mit Saviet zseniálisan végzett el és a kapu bal oldalába csavart. A két gyors gól után kisebb szünet következett ami a komoly ziccereket illeti, a 34. percben Mushekwi került helyzetben azonban a szenegáli védők az utolsó pillanatokban blokkolták lövését. A hajrában nem is erőltette a támadásokat Szenegál, a 44. percben Zimbabwe előtt adódott újabb lehetőség Billiat került szembe Dialloval aki bravúrral fogta a ziccert.

Fordulást követően ismét szenegáli ziccerek láthattunk, előbb a 49. percben Diouf durrantott jócskán fölé majd egy perccel később Mané hagyott ki nagy ziccert. Zimbabwe nem igazán találta az ellenszert és a második játékrész első felében komoly lehetőséget nem is tudtak kidolgozni. A 69. percben Mane növelhette volna háromra Szenegál előnyét azonban ezúttal Mkuruva hatalmas védést mutatott be. Az második játékrész első zimbabwei lehetősége a 72. percben adódott, ekkor Mushekwi löketét védte Diallo. Öt perccel később a csereként beálló szenegáli Sow került helyzetbe, de lövése nem találta el a kaput és bal kapufa mellett suhant el. A hajrában még egy komoly szenegáli lehetőséget láthattunk miután Keita lövését a bal alsó sarokból szedte ki Mkuruva nagy vetődéssel mentett szögletre. A hajrában újabb találat nem született, így Szenegál második mérkőzését is megnyerte így hat ponttal vezeti csoportját.

https://www.youtube.com/watch?v=p01keyg6K8w

A B csoport állása két fordulót követően:

Bcsop

Képek: eurosport.com/AFP

O.G.