Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Négyet suhintott a Roma!

Ezen a héten is bőszen folytatódtak az olasz kupa mérkőzései. Csütörtökön, este rendezték meg a Stadio Olimpicoban a Roma – Sampdoria nyolcaddöntőt. A továbbjutás a szokásoknak megfelelően, egy mérkőzésen dőlt el. Nézzük hát. 

Nem szép ember, de mentségére szóljon, hogy rúgott kettőt.

Nem szép ember, de mentségére szóljon, hogy rúgott kettőt.

AS Roma – Sampdoria 4:0 (1:0)
Gólszerzők: Nainggolan (39. 90.), Dzeko (47.), El Shaarawy (61.)

Nem lehet azt állítani, hogy mindkét csapat a B kezdőjével támadta volna meg a másikat. Sőt! A hazaiknál alapvetően egy meglepetés volt. Mario Rui személye. Még a felkészülési időszak alatt  (talán augusztus közepén) sérült meg komolyabban. Így ő az első AS Roma mérkőzésére készült fel. A vendégeknél pedig az egykori Juve támadó, Quagliarella padoztatása volt némileg suprise.

Mindenesetre a találkozó elkezdődött és igencsak nagy iramba rohantak egymásnak a gárdák. Ahogy lehetett is számítani, a hazaiak domináltak. Alapvetően az egész mérkőzés alatt. Ám le kell szögezni, hogy a vendégek számoltak azzal ,hogy direkt játékban nem nagyon lehetnek partyban a Romaval, így tudatosan engedték magukra őket, bár ne tették volna… Az egy dolog, ha az ellenfeled sokkal többet birtokolja a labdát, azonban az már egész ijesztő, ha négyet rámol be a hálódba. Kezdte a sort a belga középpályás, Radja Nainggolan, aki bődületes nagy gólt szerzet a tizenhatoson kívülről . A többi gól a második játékrészben érkezett, ahol már a Samp teljesen erőtlenül focizott. A bosnyák csatár, E. Dzeko illetve az olasz válogatott, S. El Shaarawy is bevette Puggioni (Sampdoria) kapuját. A kegyelemdöfést pedig a fentebb már említett Nainggolan szerezte. A Roma simán ment tovább a következő körbe.

Szerző: Borbély Szabolcs