Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felépülőben az újpesti sérültek

Újabb labdarúgók állapotáról adott hírt az Újpest honlapja. Hamarosan ismét teljes kerettel készülhet a Nebojsa Vignjveic edzette társaság.

p19up382e72ei1kjb1t8q1rbsv931

Mint beszámoltunk róla, korábban Kálnoki Kis Dávid, Viktor Angelov és Kylian Hazard beszélt arról, milyen erőállapotban vannak. Ezúttal Nagy Tibor, Lázok János, Jonathan Heris és Bojan Sankovic mondta el, hogyan állnak a sérülésükkel.

Novemberben sérült meg Nagy Tibor, aki egy edzésen kapott rúgást vádlijára, akkor a hajrát ki kellett hagynia, ám mára teljesen egészséges. „Az ominózus november végi edzést követően ultrahangra mentem, ahol megerősítették, hogy egy kemény ütés érte a vádlimat. Pihentetést és egy kicsivel könnyebb edzésmunkát javasoltak. A szünetben kapott edzéstervet teljes erővel végigcsináltam, így a csapattal együtt tudtam elkezdeni a felkészülés. Megannyi tréning van már mögöttünk mióta visszatértünk, én pedig százszázalékos állapotban vagyok.”

Porcszakadás miatt volt kénytelen kés alá feküdni Lázok János decemberben. A felépülése remekül halad, így egy héten belül csatlakozik társaihoz. „Úgy telik minden edzés, ahogy azt korábban terveztük. A beavatkozást követően ma végeztem először futóedzést, ami közben semmi fájdalmat nem éreztem. A passzoknál és a kitámasztásoknál sem éreztem hátráltató érzést, így nyugodtan mondhatom, minden a terv szerint halad. Egy hét múlva csatlakozom a teljes edzésmunkát végző csapattársaimhoz.”

Heris640

Szintén december elején sérült meg Jonathan Heris, akit korábban is hátráltattak sérülések. A belga hátvéd egy-két hetet ad, hogy teljes értékű munkát végezhessen. „Nagyon meglepett, hogy a mérkőzés ilyen korai szakaszában sérültem meg. Hirtelen nem tudtam mi történt, csak annyit éreztem, mintha egy kést szúrtak volna a combizmomba. Később kiderült, izomszakadást szenvedtem. Egy, maximum két hét múlva újra a régi leszek, és teljes erőbedobással fogok újból a pályára lépni.”

Alig várja az edzőtábort Bojan Sankovic, aki sérvműtéten esett át az ünnepek előtt. A szerb középpályáson Németországban végezték el a beavatkozást. „Németországban egy specialista végezte a beavatkozást, ami nagyon jól sikerült. 10 nappal az operációt követően már mozoghattam, persze csak óvatosan. Most már teljes értékű munkát végzek a csapattal, és már alig várom a ciprusi edzőtábort.”

Így csak Angelov az, aki továbbra sem bevethető, de a bajnoki rajton, illetve az azt megelőző zalaegerszegi kupameccsre teljes kerettel készülhet a klub.

Gavalovits Sándor