Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fülöp Istvánt leigazolta a Diósgyőr

Megtörtént az amit már hetek óta mindenki tudott, de hivatalos formába eddig nem sikerült önteni, Fülöp István a Diósgyőr játékosa lett. A miskolci csapattól ráadásul két játékos távozhat.

Fulop_Istvan_a_DVTK_jatekosa_friss_fulopistvan_igazolas_1120(1)dvtk.eu

Egy kiváló rúgótechnikával megáldott 26 éves romániai magyar támadó középpályás játékjogát vásárolta meg a DVTK. Fülöp István amellett, hogy rendre veszélyt jelent távolról, a társait is nagyszerű passzokkal szolgálja ki. – olvasható a DVTK hivatalos weboldalán.

A játékostól nem titkoltan Bognár István pótlását is remélik, hiszen a helyére érkező csupaszív Busai Attila, nem egészen ugyanazt a játékot játssza, mint Bognár, de Fülöp akár erre is képes lehet.

Benczés Miklós sportigazgató az alábbiakkal kommentálta a játékos leigazolását a dvtk.eu-n:

– Örülök, hogy sikerült megszereznünk Fülöp István játékjogát, aki már egy hete velünk készül, a Budaörs ellen pedig már pályára is lépett. Az utóbbi napokban alapos orvosi vizsgálaton esett át a játékos, illetve megnehezítette a gyors megegyezést az a tény, hogy az FC Botoșani vezetősége már a törökországi edzőtáborban tartózkodik a csapattal. Pista egy több poszton, a bal szélen és az ék mögött is bevethető, gólerős támadó játékos, aki kiváló rúgótechnikával rendelkezik. Nem csak pontrúgásból, hanem akcióból is képes távolról betalálni. Ék mögötti játékosként pedig akár Bognár István pótlásában is szerepet kaphat, hiszen korábban gólpasszaival is felhívta magára a figyelmet.

Harman_atadolistan_friss_halmai-griff-nemeth_1120dvtk.eu

Közben három távozóról is hírt tudunk adni, igaz még egyikük sem hagyta el a DVTK-t. Griffiths egyes hírek szerint még vissza se tért téli szabadságáról. Ősszel alig kapott lehetőséget így nem okoz meglepetést, hogy nem számítanak rá tavasszal. Ráadásul Diósgyőrben figyelnek az idegenlégiós korlátozásra, így mivel sokszor csak 3 külföldi lehet a pályán, a két spanyol Nono és Vela közül is egy-egy a kispadra ül, mivel Dausvili, Jagodinski és Rados (igaz ő magyar állampolgár, talán magyar felmenők nélkül…) kezdeni szokott. Korábban együtt érkezett vele Pápáról Németh Milán. A baloldali védő szintén kevésszer lett bevetve, így ő is távozhat. Halmai Ramón pedig a Haladásban nevelkedett, majd az MTK-n keresztül vezetett Miskolcra az útja. Hát ő mikor Diósgyőrbe igazolt játszogatott pár meccsen, majd megsérült, 2016-ban egyetlen egy bajnokin nem vetette be aktuális edzője, így nem okoz meglepetést, hogy nem számítanak rá.

– Egyaránt élő szerződéssel rendelkezik Halmai Ramon, Németh Milán és Georges Griffiths, akik az ősszel kevesebb szerepet kaptak a DVTK-ban, és Horváth Ferenc vezetőedző szerint tavasszal sem változik a helyzet. Mindhárom labdarúgót továbbra is szerződés köti a DVTK-hoz, azonban ha a több játéklehetőség érdekében el szeretnének igazolni, és a klub számára is megfelelő ajánlat érkezik, akkor nem gördítünk akadályt a távozásuk elé. – mondta a dvtk.eu-nak a sportigazgató.

Endrődi Dávid