Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársát szeretné Barcelonában látni Rivaldo

Mindig érdemes odafigyelni az olyan nagy játékosok szavára, mint amilyen Rivaldo volt a maga idejében. A 44 esztendős brazil csillag aktív pályafutása során számtalan klubnál megfordult, de legszebb időszakát alighanem Katalónia ékkövénél, az FC Barcelonánál töltötte. Ennek fényében természetesen továbbra is nyomon követi egykori klubját Rivaldo, aki most egy esetleges átigazolás kapcsán szólalt fel.

1913903-40273821-2560-1440Coutinho féltve őrzött kincse a Liverpoolnak (fotó: eurosport.com)

A rettegett bal lábbal rendelkező világbajnok kiválóság honfitársáról, Philippe Coutinhóról beszélt a Sky Sportsnak. Coutinho jelen pillanatban az angol Liverpool játékosa, de szinte hetente merül fel olyan pletyka, amely a “kis varázsló” Barcelonába igazolását pedzegeti. Rivaldónak nem is lenne ellenére Coutinho megszerzése.

“Véleményem szerint ő egy egészen fantasztikus futballista! Ráadásul egy olyan játékos, aki kiválóan ismeri Neymart. Tudtommal nagyon jó barátok, és játékostársakként is remekül megértik egymást” – mondta Rivaldo, utalva ezzel Coutinho és a barcelonai Neymar válogatottbeli gyümölcsöző munkakapcsolatára.

“Szerintem az átigazolás könnyen megtörténhet, ugyanis a Barcelona mindig magához vonzza a legjobbakat, nem igaz?” – tette fel a költői kérdést az egykori futballista, majd hozzátette: – “Coutinho napjaink egyik legígéretesebb játékosainak egyike, és úgy érzem, a Barcelona remekül járna vele. A Barca egy hatalmas klub, de Coutinho mindenképpen nagy segítség lehetne.”

Akárhogy is, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp számtalanszor jelezte, hogy semmiképpen se szeretné elengedni csapata egyik legjobbját. A vörösök tízese egészen kiváló az idei szezonban, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 17 meccsen 6 gólja és 7 gólpassza van, mindezt pedig úgy érte el, hogy másfél hónapot sérüléssel bajlódott. Arra vélhetően kicsi az esély, hogy januárban váltana klubot a brazil, de 2017 nyarának egyik legérdekesebb sztorija kerekedhet a 24 éves középpályás, a Liverpool és a Barcelona háromszögéből.

A neves Transfermarkt egyébiránt 35 millió euróra taksálja Coutinho értékét, de igen meglepő lenne, ha a katalánok ennyi pénzért képesek lennének elmozdítani őt az Anfield Roadról.

Szerző: Draskovics Tamás