Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jelentős büntetés a Fradi-trénernek

Várható volt, hogy az MLSZ nem söpri szőnyeg alá a szerinte a szervezet hitelességét aláásó német tréner őszi kirohanásait, vagy utalásait.

thomas_doll_3_1

Ahogyan azt korábban megírtuk, Thomas Dollnak jelenése volt az MLSZ székházában, ahol a „vádiratot” németre fordítva adták át részére, és foglalkoztak a szakember Vasas-, majd MTK-meccs után tett nyilatkozataival. A szövetség korábban azzal az indokkal kezdte vizsgálni az ügyet, hogy Doll megnyilvánulásai lehetőséget adtak arra, hogy megingassák a szövetség hitelességét.

A Ferencváros vezetőedzője novemberben és decemberben több olyan nyilatkozatot tett, amelyben kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését.

A hasonló tartalmú kijelentések sértik a bajnokságban résztvevő többi csapatot, és a világ bármely országában eljárást, büntetést vonnak maguk után.” – olvasható az MLSZ honlapján.

Emiatt pedig visszaesőként 2 millió forintos bírságot szabott ki a Fegyelmi Bizottság „a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 34. § (1) bekezdés b) pontja és az FSZ 34. § (2) bekezdése, valamint az FSZ 10. § (4) bekezdés b) pontja alapján.”

A szövetség honlapja idézi a két mérkőzés utáni nyilatkozatát is a trénernek, amelyeket büntetésre alkalmasnak talált. „A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít… Mintha nem lehetnénk bajnokok… Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam – szólt a Doll-i monológ a Vasas elleni találkozó után. – Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre ellenünk folyik. A csapat le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – akárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket – és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság.” – így az MTK elleni bajnokin történtekről.

Gavalovits Sándor