Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: A Barca megszakított rossz sorozatát a Sociedad otthonában – Videóval

2007 után ha minimális különbséggel is, de nyerni tudott a Barcelona a Real Sociedad otthonában. A találkozó egyetlen gólját Neymar szerezte büntetőből.

(Kép: FC Barcelona Twitter)

Real Sociedad – Barcelona 0-1 (0-1)
Anoeta stadion, Vezette: González González
Real Sociedad: Rulli – Elustondo, R. Navas, I. Martínez, Berchiche – Zurutuza, Illaramendi – Oyarzabal, X. Prieto (Canales, 76.), C. Vela (Juanmi, 72.) – Willian José (D. Concha, 80.). Vezetőedző: Eusebio Sacristán
Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne – Rakitic (D. Suárez, 69.), Busquets, Iniesta (A. Gomes, 46.) – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Gól: Neymar (21. -büntetőből)
Sárga lap: Illaramendi (93.) illetve Messi (43.), Neymar (64.)
Piros lap:

Az első félidőben tapogatózó feleket, valamint elenyésző Barca mezőnyfölényt láthatott a nagyérdemű. A csapatok finoman szólva sem alakítottak ki sok lehetőséget, azonban a Sociedad kapuja előtt bő 20 perc elteltével Neymar húzott egy váratlant, és kiharcolt egy büntetőt, melyet saját maga értékesített is – Egy gólos vendég előnnyel vonulhattak így szünetre a csapatok.

A fordulást követően becsületből ment előre a Sociedad, azonban a hazaiak sehogy em találták a fogást Luis Enrique csapatán. Eközben a túloldalon csak González González játékvezetőn múlott, hogy a Barca nem lőhetett újabb tizenegyest: Történt ugyanis, hogy Géronim Rulli kapus elütötte Neymart a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy Neymar rájátszott az esetre, és sárga lappal jutalmazta a brazilt, aki mint később kiderült a találkozó egyetlen gólját szerezte.
A Barca 2007 májusa után, 8 nyeretlen fellépését követően újra nyert az Anoetában, és kedvező helyzetből fogadhatja január 26-án a Sociedadot a Camp Nouban a párharc visszavágóján.

Neymar gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=uCpee-Dtbhk