Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Thierry Henry üzent Alexis Sáncheznek

Több játékos sorsa is eléggé bizonytalannak tűnik manapság az angol élvonalbeli Arsenal együttesénél. Az “ágyúsok” két klasszisa, Mesut Özil és Alexis Sánchez is vonakodik szerződést hosszabbítani a londoniakkal. Előbbi játékos Arséne Wenger sorsához kötné a sajátját, utóbbi a hírek szerint magasabb fizetést akar kicsikarni a klubtól. Az Arsenal legendás támadója, a manapság szakértőként is tevékenykedő Thierry Henry most Sánchezről fejtette ki véleményét.

Swansea City v Arsenal - Premier LeagueAlexis Sánchez az Arsenal mezében (fotó: Metro)

Angol sajtóértesülések szerint az Arsenal kész lenne megemelni Sánchez fizetését, méghozzá heti 180 000 fontot fizetnének a chilei klasszis szolgálataiért. Azonban a hírek arról szólnak, hogy Sánchez ennél többet szeretne, minimum 200 000 fontot heti szinten.

Az “ágyúsok” gólrekordere, Thierry Henry mindenesetre a következőket nyilatkozta a Sky Sportsnak Sánchezzel kapcsolatban:

“Szeretném, ha aláírna egy új szerződést. Természetesen mindenki ezt szeretné… Ő a klub egyik nagyon fontos játékosa, és biztosan hosszú távon terveznek vele. Az Arsenal jövőjének fontos láncszeme, akárcsak Mesut Özil.”

A francia szót ejtett arról is, mely csapatokban tudná leginkább elképzelni Sánchezt, ha esetleg mégis csak a távozás mellett döntene.

“Ha esetleg távozna, azt gondolom, leginkább a Bayern München vagy a Paris Saint-Germain jöhet szóba… Például a münchenieknél együtt játszhatna barátjával, Arturo Vidallal. Szóval majd meglátjuk.”

“Mindazonáltal Arsenal-szurkolóként ezt üzenem Sáncheznek: Maradj! Ne hallgass senkire, hanem találj megoldást, és maradj! – zárta mondandóját eképpen az egykori rettegett csatár.

Alexis Sánchez egyébként az idei szezonban abszolút vezéregyénisége az Arsenalnak. A 2016-2017-es bajnoki idényben már 14 gólnál jár, amellyel holtversenyben áll a góllövőlista élén Diego Costa és Zlatan Ibrahimovic mellett, sőt ennek tetejében még 7 gólpasszt is jegyez a chilei. Nehéz azt mondani, hogy az “ágyúsok” számára nem létfontosságú Sánchez megtartása…

Szerző: Draskovics Tamás