Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Elismerésben részesült Enis Bardhi

A tekintélyes Marca listáján végzett előkelő helyen a lilák macedón támadója.

enis-bardhi

Rangos listát készített a spanyol Marca Európa gólszerzőiről, köztük is a 19 és 23 közöttiekről. Ide került be a magyar góllövőlistát Marco Djuricinnel, és a Dél-Koreába igazoló Feczesin Róberttel holtversenyben vezető újpesti Enis Bardhi. A légiós nyolc gólt szerzett ősszel, így a listán az előkelő hatodik helyre fért be a TOP 10-es listán.

A lilák honlapja vele, és Nebojsa Vignjeviccsel is beszélgetett az elismerésről. „Ez egy óriási elismerés nekem, nehezen találom a szavakat, mert tényleg nem számítottam rá, mindenesetre erre a napra örökké emlékezni fogok. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített ebben, az edzőnek, a csapattársaimnak és a stábnak, nélkülük nem érhettem el volna mindezt – nyilatkozta Bardhi. – Szeretnék még jobb lenni, még magasabbra jutni. A tavalyi vesztes kupadöntő után ég a vágy bennem, hogy idén győzelemhez segítsem a csapatom. Remélem egy fokkal több szerencsénk lesz, mint az előző kiírásban, és akkor meglehet a siker.”

Természetesen a célok nem változtak: „A kupán kívül mindenképpen feljebb kell kapaszkodnunk a bajnokságban, a cél, egy minél jobb helyezés elérése a szezon végére.”

Ellenben az átigazolási pletykákat rövidre zárta Enis Bardhi. „Nem foglalkozok ezekkel, most a legfontosabb számomra, hogy minden energiámat a felkészülésre, az edzőtáborra és az előttünk álló kihívásokra fordítsam.”

Nebojsa-Vignjevic

Ami Vignjevicset illeti, a tréner is örül játékosa elismerésének, ami szerinte a régiónak is üzenetértékkel bír. „Csak gratulálni tudok neki, mindenki büszke Enisre, fantasztikus elismerésben lehetett része.

Úgy gondolom, ez nemcsak nekünk, újpestieknek fontos, hanem az egész magyar labdarúgásnak is, mert nagyon ritkán kerülnek fel erre a listára hazai játékosok, vagy bárki ebből a régióból.

Ha ilyen megtiszteltetés ér egy futballistát, az mindig egy csapatmunka eredménye, amiben természetesen kulcsszerepet játszik az egyén, valamint a körülötte levő társak és a stáb.”

A tavasszal is fontos szerep hárul a támadóra, miután a klub legközelebb csak nyáron igazolhat, de a csapat céljai ennél is fontosabbak a szerb mesternek. „Ha úgy folytatja az edzésmunkát, ahogy eddig, akkor semmi kétségem. Mivel ismerem őt, ezt akár biztosra is vehetjük, mert a hozzáállásával nincsenek gondok. Bízom benne, hogy egy jó teljesítménnyel idén megnyerjük a kupát, és kijutunk Európába, ahol Bardhival együtt megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek.”

maxresdefault (1)

Azonban nem csak a játékost, és edzőjét, hanem a csapat pszichológusát is kérdezte a fővárosiak honlapja. Bóna Krisztina szerint Bardhi határozottsága és fejlődésébe vetett hite nagyon sokat segített az ősszel. „Enis az utóbbi félévben nagyon sokat lépett előre tudatosságban és mentális felkészülésben is, ami természetesen a pályán is meglátszik – jellemezte a macedón csatárt a pszichológus. – A szakmai stáb segítségével nagyon tudatosan dolgozott azon, hogy egyre stabilabb legyen a teljesítménye, magabiztosabban játsszon, és meg tudja valósítani a céljait. Tehetséges fiatal középpályásunk sokat haladt előre abban is, hogy felmérje, mi az ő igénye egy mérkőzés alkalmával, és hogy mit tud hozzátenni a csapat sikeréhez a 90 perc alatt. 7-es számú játékosunk mindig mindenki tanácsát meghallgatja és megfogadja, beszélgetéseink után látható rajta, hogy tovább gondolkozik a témán, amihez hozzáteszi a saját elképzeléseit is, és ezzel végül kiemelkedőt alkot.”

baloghb

Csapattársai is elismerik érdemeit, mi több, Balogh Balázs szerint a lehető legjobb pozícióban szerepel Bardhi, ráadásul mindent a csapatnak rendel alá, és a remek szezonja miatt megérdemli, hogy ilyen listán szerepeljen. „Enis Bardhi számára ez most egy kiemelkedően jó szezon, maximálisan megérdemli, hogy a Marca listáján szerepeljen – fogalmazott Balogh. – A gólszerzés szempontjából szerencsés számára, hogy középen játszik, így közelebb van a kapuhoz, aminek az eredménye, hogy sok helyzet kialakításában vesz részt. Fontos, hogy Nebojsa Vignjevic megtalálta azt a pozíciót számára, ahol a legjobban tudja kamatoztatni a tehetségét. Úgy vélem, ha továbbra is keményen dolgozik, és a csapattársai is a segítségére lesznek, a szezon végére a gólkirályi címet is megcélozhatja. A jövőben, azon felül, hogy beleteszi az extra képességeit a meccsbe, oda kell figyelnie a rá állított védőkre is, hisz’ biztos, hogy keményebben fognak fellépni ellene, ezt én is tapasztaltam azok után, hogy tavaly a második legjobb játékosnak választottak. Summázva: bízom benne, hogy Enis tovább folytatja a gólgyártást, és sok győzelemhez segíti majd a csapatunkat.”

Az Újpest hatodik helyen várja a februári folytatást, míg Bardhi nyolc találattal a mesterlövészek listájának éléről.

Gavalovits Sándor