Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Megizzadt a Bayern Freiburgban – VIDEÓ

A téli szünet után folytatódott tovább a Bundesliga. A pénteki nyitómérkőzésen a listavezető Bayern München látogatott a Freiburg otthonába.

&NCS_modified=20151029113927&MaxW=640&imageVersion=default&AR-151028875

4 percet kellett várni az első találatra. Grifo remekül ugratta ki csapattársát, Haberert, aki mattolta Manuel Neuert, és megszerezte csapatának a vezető találatot. A 28. percben Vidal egyenlíthetett volna, de Schwolow remek érzékkel nyúlt a jobb alsó sarok felé tartó labda után. Először még bele tudtak érni Lewandowski lövésébe, így ebből nem lett baj, de egy szögletet követően már nem kegyelmezett a hazaiaknak. A beívelés remek érkezett hozzá, és közvetlen közelről tüzelt a kapuba.

A második játékrész egy Freiburg kísérlettel indult. Grifo lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput. Az 56. percben már ünnepelni akartak a Freiburg szurkolók, de Robben lövésébe bravúrosan bele tudott nyúlni Schwolow. A mérkőzés végén a Bayern utalta a játékot. Nem sokat kellett volna kihúznia a Freiburgnak, azonban a 91. percben Lewandowski meccslabdát értékesített. Remek passzt kapott csapattársától, és kiméletlenül lőtte ki az alsó sarkot. Robben növelhette volna az előnyt a meccs végén, mivel Schwolow felment fejelni a szöglethez, a félpályáról kísérelt meg egy lövést a holland, ám a labda nem ért célba. A Bayern így is begyűjtötte a három pontot.

Freiburg – Bayern München 1:2 (1:1)
Helyszín: Schwarzwald-Stadion, Freiburg, 24000 néző, Vezette: Grafe
Gólszerzők: Haberer (4.) ill. Lewandowski (35. 91.)
Sárga lap: Haberer (74.), Schwolow (84.) ill. Alonso (31.), Costa (48.)
Kiállítva: – ill. –

Freiburg: Schwolow – Gunter, Torrejon, Gulde, Stenzel (Kubler 83.) – Grifo, Frantz, Hofler, Philipp – Niederlechner (Petersen 70.), Haberer (Bulut (80.) Vezetőedző: Streich

Bayern München: Neuer – Lahm, Martinez, Hummels, Alaba (Bernat 71.) – Vidal (Kimmich 55.), Alonso – Robben, Müller, Costa (Ribery 71.) – Lewandowski Vezetőedző: Ancelotti

https://www.youtube.com/watch?v=nNhCTk8-5U0

https://www.youtube.com/watch?v=g3f3RZzqxRg

kép: eurosport.com

Nagy Gábor