Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Depay pénteken ír alá új klubjához – hivatalos

José Mourinho és a Manchester United is megerősítette, hogy megállapodást értek el a francia bajnokságban szereplő Olympique  Lyon csapatával, és pénteken már alá is írja szerződését Memphis Depay

MAIN-Memphis-Depay-Lyon-badge

Forrás: mirror.co.uk

A Lyon már pénteken be is mutatja a játékost a stadionjukban, illetve aláírják a papírokat. Depay ára 18,5 millió euró volt hivatalosan, de a bónuszokkal ez felmehet egészen 25 millió euróig is. Mourinho is megerősítette a holland szélső távozását:

“Fantasztikus játékos, és aki azt hiszi, hogy közöttünk ez azért nem működött, mert nem volt elég jó, nem igaz. A kölyök tisztelt a klubnél mindenkit, keményen dolgozott, hogy több lehetőséghez jusson, és csak azért volt frusztrált néha, mert nem kapta meg ezt. Csak jól dolgokat tudok róla mondani. Az egyetlen dolog, ami baj volt, hogy a pozíciója már így is telítve van a csapatban, hiszen több szélsőnk is van: itt van nekünk Lingard, Mata, Mkhitaryan, Martial, Young és Rashford is.”

Mourinho reméli, hogy a Lyonnál megkapja a vágyott lehetőséget, és sokat fog játszani. Depay 18 hónappal ezelőtt került a Vörös Ördögökhöz, még Luis Van Gaal hozta a csapathoz. Az első meccseken nagyon meggyőző volt, több gólt is szerzett, aztán egyre kevesebb lehetőséget kapott. A játékost visszavásárlási opcióval adták el a franciáknak, és Mourinho el is tudja képzelni, hogy egyszer visszatér az Old Traffordra.

“Memphis egy nagyon jó játékos, és Van Gaal jól döntött, amikor a csapathoz hozta őt. Jól ismerte őt a holland válogatottból, hiszen már az első meccsein nagyon fiatalon is top minőséget képviselt. Nálunk nem volt túl sok sikere, de még nagyon fiatal, reméljük, hogy jól fogja magát érezni Lyonban. Aztán kitudja, egyszer talán visszatér, hiszen nagyon szeretik itt.”  

Szigeti Andrea