Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard visszatért a Liverpoolhoz! – HIVATALOS

Steven Gerrard, a Liverpool FC és az angol futball emblematikus figurája 2016 novemberében bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon merre megy tovább a 36 éves kiválóság: helyet kap Jürgen Klopp szakmai stábjában? A Liverpool akadémiáján tevékenykedik majd? Netán más klubok felé veszi az irányt, mielőtt hazatérne a Mersey partjára? A találgatásoknak azonban immár vége!

20.01.17-Steven-Gerrard-returns-as-Academy-Coach-02Hazatért az egykori 8-as (fotó: liverpoolfc.com)

2017. január 20-án a Liverpool FC hivatalos weboldalán tudatta a világgal, hogy “Captain Fantastic” februártól a Liverpool FC akadémiáján vállal munkát, és a fiatal generációk fejlődéséért, jobbá válásáért felel majd.

Maga Steven Gerrard eképpen nyilatkozott a döntésről:

“Úgy érzem, bezárult a kör. Visszatérek arra a helyre, ahol profi futballkarrierem annak idején elkezdődött. Azonban ez a döntés nem csak érzelmi alapokon nyugszik. Sokkal inkább az a fontos, mit tudok nyújtani a Liverpoolnak, és mivel tudok hozzájárulni a klub hosszú távú sikeréhez.”

“Nem gondolom, hogy bárkinek is magyaráznom kellene, mit jelent számomra ez a klub” – folytatta Gerrard. – “De mindenképpen egy valós szerepre vágytam. Egy szerepre, amelyben tényleg hasznára lehetek az egyesületnek.”

Az egykori angol válogatott futballista játékosként nagyon sok mindent nyert a Liverpoollal, trófeái közül alighanem kiemelkedik a 2005-ös Bajnokok Ligája-győzelemért járó serleg. Gyakorlatilag magától értetődő volt, hogy Gerrard egy napon szerepet vállal a vörösöknél, de a hajdani kapitány elmondása szerint lépésről lépésre kell haladnia.

“Ez a szerepkör lehetőséget ad nekem arra, hogy tanuljak és fejlesszem edzői képességeimet, miközben megosztom tudásomat, ötleteimet, tapasztalataimat a fiatal játékosokkal, akik fejlődésük legfontosabb periódusában vannak éppen.”

A Kirkby Akadémia vezetője, Alex Inglethorpe így beszélt Gerrard érkezéséről:

“Steven megtestesíti azt az értékrendet, amelyet az akadémián mindenkor képviselni szeretnénk.” – Rövid, de velős mondat.

A Liverpool-szurkolók pedig aligha mondhatnának mást, mint a következőt: Isten hozott itthon, Stevie!

Szerző: Draskovics Tamás