Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honvéd: Kínai milliárdos érdeklődik – sajtóhír

Már hazánkba is beszivárgott a kínai térhódítás, legalábbis hongkongi értesülések szerint egy kínai befektetési alap felvásárolná a Honvéd együttesét.

magyar-futball-akademia-1024x678

Mi más lehetne a célja egy hongkongi befektetési alapnak, minthogy szórja a pénzt Európában? Az elmúlt közel fél év korábban sosem látott ázsiai térhódítást hozott a világ-, de főképp az európai labdarúgásban. Két cikkben foglalkoztunk korábban, hogyan is rajzolódik át a futball-térkép a fejlett nyugatra beszivárgó kínai pénznek köszönhetően, most arról is írhatunk, hogy egy hongkongi befektetési alap perspektívát lát a Honvédban, pontosabban a Magyar Futball Akadémiában.

A kínai forrás szerint emiatt vásárolná fel a magyar klubot, vagy szerezne többségi tulajdont. Minderről az nb1.hu számolt be péntek délelőtt.

A portál úgy tudja, az alap egyrészt magániskolákat finanszíroz, többek között sportiskolai képzéseket. A kínai kormány ugyanis nemrégiben komoly programot indított állami sportiskolák, különösen labdarúgó-akadémiák fejlesztésére, és a magánszektor is nagy potenciált lát a Magyar Futball Akadémiához hasonló típusú intézmények üzemeltetésében.

A kínaiak az akadémia mellett a Honvédot is továbbüzemeltetnék, ám George F. Hemingway rövidre zárta a találgatásokat azzal, hogy korábban is voltak érdeklődők a klub iránt, ezt az új értesülést pedig sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánja.

Gavalovits Sándor