Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínában köthet ki a United mellőzött szélsője?

Újabb nap, újabb Kínát érintő pletyka! A legújabb hírek a Manchester United körül keringenek, ugyanis állítólag lenne egy klub, amely a Távol-Keletre csábítaná a “Vörös Ördögök” 31 éves szélsőjét, Ashley Youngot.

Ashley-Young-580120Ashley Young – előtérben – hamarosan távozhat az Old Traffordról (fotó: Daily Star)

A Daily Mirror számolt be arról, hogy Ashley Young hamarosan Kínában futballozhat, és az üzlet még a januári átigazolási időszak során megköttethet. Az angol játékost állítólag a Shandong Luneng együttese látná szívesen a soraiban, és komoly fizetéssel csábítja a túl sok lehetőséget jelenleg nem kapó szélsőt: évi 16 millió fontot kereshetne!

A Manchester United természetesen minél több pénzt szeretne látni játékosából, így 10 millió font alatt semmiképpen sem engedné el Youngot. Ez annak fényében mindenképpen érthető, hogy Young szerződése 2018-ig szól a manchesterieknél, ráadásul egy éves hosszabbítási opció is bele van foglalva.

Young abszolút nem számít alapembernek a Unitednél, de még kiegészítőembernek se mondható. A 31 esztendős futballista 2011 nyara óta a “Vörös Ördögök” játékosa, de idén mindösszesen 9 mérkőzésen kapott szerepet minden sorozatot figyelembe véve, gólt és gólpasszt sem jegyezhet a szezonban. Nehéz elképzelni, hogy megfelelő ajánlat esetén nem engedné el őt José Mourinho.

Egyébként a Shandong Luneng nem először igazolna a Premier League-ből. A Felix Magath által gardírozott csapat volt az, amely megszerezte a Southamptontól az olasz válogatott támadót, Graziano Pellét.

Szerző: Draskovics Tamás