Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Egy ponton belül az első három – előzetes

Folytatódik a La Liga a 19. fordulójával, ahol nagyon sűrű lett az első három mezőnye. A Real Madrid először kapott ki, így nagyon közel került hozzá a Sevilla, ami így a Barcát is megelőzte. 

w_900x700_15224959sevilla---real-madrid---fernandoruso---035

Először kapott ki a Real Madrid a szezonban (Forrás: laliga.es)

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse a Las Palmas – Deportivo La Coruna lesz. A kanári-szigeteki csapat csúnyán kikapott a Barcától, de most itt az idő, hogy javítsanak a Depor ellen, akik az elmúlt három meccs eredménye miatt megszilárdították helyüket a középmezőnyben.

SZOMBAT

A napot az Espanyol – Granada mérkőzés nyitja. A katalánok a jobb szereplés után ismét egy kisebb hullámvölgybe kerültek, így a Granadát meg kell verniük, ha nem akarnak visszaesni a tabellán. Ezt követi a Real Madrid – Malaga találkozó. Zidane csapata is kisebb hullámvölgyben, zsinórban két meccset is elvesztettek, egyet a bajnokságban, egyet a kupában. A Sevilla ellen az utolsó pillanatokban kaptak ki, így egy pontra meg is közelítették őket, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak. A Malaga ellen viszont már nem fér bele a botlás, nyerniük kell. A kora esti mérkőzés az Alaves – Leganes találkozó lesz, a két újonc csatája. A Villarreal – Valencia mérkőzés zárja a napot. A Valencia 8 hét után ismét nyerni tudott a múlt hétvégén, így kicsit elszakadtak a kiesőzónától. A Villarreal viszont visszacsúszott a tabellán az elmúlt két döntetlennek köszönhetően.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik az Osasuna – Sevilla találkozó. Sampaoli gárdája harmadszorra le tudta győzni a Real Madridot, ezzel értékes pontokat szerzve. Az Osasuna nem lenne szabad, hogy gondot okozzon nekik, viszont a Granada idei első és egyetlen győzelmét  épp a Sevilla ellen szerezte. A kora délutáni időpontban játsszák az Atheltic Bilbao – Atlético Madrid mérkőzést. Simeone csapatának sikerült összekapnia magát és már a negyedik helyen állnak, az Atheltic Bilbao viszont nem fogja könnyen adni magát, ráadásul úgy, hogy nem sokkal van lemaradva az élmezőnytől. Fél hétkor két mérkőzés is lesz: a Betis – Sporting Gijón és a Real Sociedad – Celta Vigo mérkőzés. Este lesz az Eibar –  Barcelona találkozó. Az Eibar nem játszik rosszul idén, viszont az eredményeik felemásak. A Barcelona dolgát nem biztos, hogy meg fogják tudni nehezíteni, de a hazai pálya előnye mindenképp náluk van. A Barcánál kezdenek jönni az eredmények, a játék is jobb, az MSN is beindult, a jó formát pedig az Eibar ellen folytathatják.

A 19. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Las Palmas – Deportivo La Coruna

SZOMBAT:

13:00 Espanyol – Granada (Sport 1) 
16:15 Real Madrid – Malaga (Sport 2) 

18:30 Alaves – Leganes (Sport 2) 
20:45 Villarreal – Valencia (Sport 2) 

VASÁRNAP:

12:00 Osasuna – Sevilla (Sport 2)
16:15 Atheltic Bilbao – Atlético Madrid (Sport 2) 
18:30 Betis – Sporting Gijón 
18:30 Real Sociedad – Celta Vigo
20:45
 Eibar – Barcelona (Sport 1)

A tabella állás a 18. forduló után:

Névtelen

Szigeti Andrea