Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Madridba menne a Chelsea kapusa?

Az utóbbi hónapokban igazán a fellegek között érezhették magukat az angol Chelsea FC szurkolói, hiszen együttesük parádésan szerepel, 7 pontos előnnyel vezeti az angol bajnokságot, és ennek tetejében még jó focit is játszik. Azonban némi szemöldökvonogatásra adhat okot egy sajtóértesülés, amely a kékek belga válogatott kapusát, Thibaut Courtois-t érinti.

Atletico-Madrid-Thibaut-Courtois-712411Thibaut Courtois (fotó: Express)

A spanyol Cadena Cope számolt be arról, hogy a Chelsea kezdőkapusa Madridba vágyik, ám állítólag nem egykori csapatához, az Atlético Madridhoz, hanem annak városi riválisához, a Realhoz. A forrás szerint prózai oka van Courtois szándékának, ugyanis a 24 éves hálóőr barátnője és kislánya még mindig Madridban él, és ez döntő tényező lehet a belga számára.

Ugyan a királyi gárda vezetőedzője, Zinedine Zidane számtalanszor lenyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedett Keylor Navasszal, a csapat jelenlegi kapusával, az idei szezonban nem mindig a Costa Rica-i portás remek teljesítményéről szóltak a meccsek. Több fontos mérkőzésen is hibázgatott Navas, például a Dortmund elleni BL-összecsapáson vagy a Sevilla ellen elbukott legutóbbi rangadón is gólt érően bakizott. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a Real Madrid nemrégiben már megpróbált kapust igazolni David De Gea személyében, de akkor az utolsó pillanatban meghiúsult az üzlet.

Courtois esetleges leigazolása mellett szólna az is, hogy a világ egyik legjobb kapusának tartott belga egész pontosan öt és fél évvel fiatalabb Keylornál, és hosszú távra megoldhatná a kapusposztot a Real Madridnál.

Persze a Chelsea-nél nem szívesen mondanának le a hatalmas termetű belgáról, és a cikk címében szereplő kérdőjel sem véletlen… Alighanem hitelesebb forrásra lesz szükség ahhoz, hogy igazán komolyan vegyük a Courtois-pletykát.

Szerző: Draskovics Tamás