Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Ghána a legjobb 8 között! – videóval

Ghána szűken nyert ugyan, de így is bejutott a kontinenstorna negyeddöntőjébe.

78885A14-0201-413F-9EBA-E1C4B7C6D5FD-1416-0000010BEDC2490C_tmp

Gyan (jobbra) fejesgólja okozta Mali vereséget, és Ghána továbbjutását (forrás: zimbio.com)

A D-csoport második körének első meccsét Ghána vívta Mali nemzeti csapatával szemben.
A 17. minutumban alakult ki az első komolyabb lehetőség, de sértetlen maradt Mali kapuja, amikor
Andre Ayew lövése lett széles. Ám a 21. percben Ghána bevette Sissoko kapuját! Jordán Ayew beadását követően Asamoah Gyan fejjel volt eredményes (1-0)! Több nagy helyzetet nem hozott az első félidő, melyben Mali csak labdabirtoklás terén ért el döntetlent Ghánával szemben.

A fordulást követően hamar egyenlíthetett volna Mali, de Marega fejese az 50. minutumban a ghánai kapusé lett, majd lövése jó helyzetből sikerült gyengére, a labda a kapu fölé szállt az 52. percben. A hajráig ezek után nem is alakult ki nagy lehetőség, viszont a 90. minutumban Mali részéről a nemrég becserélt Kalifa Coulibaly közeli lövését tudta kivédeni Razak! A 93. percben kis híján pontot szerzett Mali, de Sako lökete a keresztlécen csattant!
Ghána azonban ha csak egy góllal is, de nyerni tudott, így a Fekete Csillagok bejutottak a negyeddöntőbe, Mali pedig az utolsó fordulóbeli sikerben reménykedhet.

Ghána – Mali 1-0 (1-0)
Helyszín: Stade de Port-Gentil. Vezette: Mehdi Abed Charef
Gólszerzők: Gyan (21.), ill. –
Sárga lapok: Gyan (82.), ill. –
Kiállítás:

Ghána: Razak – Afful, Amartey, Boye, Acheampong – Atsu, Thomas, Wakaso, Andre Ayew – Asamoah Gyan (Badu 82.), Jordan Ayew (Acquah 90.). Szövetségi kapitány: Avram Grant

Mali: Sissoko – Coulibaly, Wague, Ousmane Coulibaly, Salif Coulibaly, Traoré – N’Diaye – Sulla, Mustapha Yatabaré (Doumbia 63.) – Sambou Yatabaré (Bissouma 46.), Marega (Kalifa Coulibaly 79.), Sako. Szövetségi kapitány: Alain Giresse

VIDEÓ HAMAROSAN!

A D-csoport állása a 2. fordulóban*

IMG_0019

*Egyiptom és Uganda 20:00-tól mérkőzik meg egymással még a 2. forduló részeként

Nagy Dávid