Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Megvan Egyiptom első győzelme, Uganda kiesett – videóval

Egyiptom a hajrában döntötte el az Uganda elleni meccset.

1B667754-EF2F-426C-9E93-2B385C1B84CB-1707-00000135C91CDA0D_tmp

Egyiptom megálljt parancsolt és kiejtette Ugandát (forrás: zimbio.com)

Az első kör után egy ponttal álló Egyiptom a még pont nélküli ugandai válogatottal mérkőzött meg.

A mérkőzésről nem lehet ódákat zengeni, egészen a 68. percig kapura tartó lövés nem volt, leszámítva az ugandai Ochaya lesgólját az 52. percben.
A 68. minutumban a meccsen először védeni valója Onyango-nak akadt, aki az egyiptomi Trezeguet lövését hárította. A 73. percben Marwan Mohsen is előnyt szerezhetett volna Egyiptomnak, de fejese fölé ment. A 79. minutumban ismét Mohsen próbálkozott, de szólója utáni középre tartó lövése az ugandai hálóőré lett. Mezőnyben eközben olyan kiegyenlített volt a játék, amilyen az eredmény is.
Végül az egyiptomi válogatott egy góllal el tudta dönteni a meccset. A 89. minutumban Salah passzát követően El-Said vette be az ugandai kaput (1-0)! Győzelmével nagyot lépett a továbbjutás felé Egyiptom, az utolsó körben pedig a már negyeddöntős Ghánával csap össze. Uganda sorsa viszont már megpecsételődött, a vesztes válogatott maximum 3 ponttal zárhatja a csoportot, de tovább már nem juthat.

Egyiptom – Uganda 1-0 (0-0)
Helyszín: Stade de Port-Gentil. Vezette: Malang Diedhiou (szenegáli)
Gólszerzők: El-Said (89.), ill.
Sárga lapok: Hamed (24.), ill.
Kiállítás:

Egyiptom: El Hadary – Andel-Shafy, Hegazy, Fathi, Gabr – Sobhi (Warda 66.), Salah – Elneny, Trezeguet (Kahraba 80.) – Hamed (El-Said 59.) – Mohsen. Szövetségi kapitány: Héctor Cúper.

Uganda: Onyango – Walusimbi, Wasswa, Iguma (Oloya 90+2.), Jjuko – Ochaya, Mawejje – Kizoto, Miya (Wadada 81.), Aucho – Massa (Shaban 65.). Szövetségi kapitány: Milutin Sredojevic

 

A D-csoport másik meccsén a 2. fordulóban: Ghána – Mali 1-0 (1-0)

A D-csoport állása egy körrel a vége előtt

IMG_0023

Nagy Dávid