Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félbeszakították Markovic kölcsönét, elvitte más csapat

Az angol élvonalbeli Liverpool FC 22 éves szerb válogatott középpályása, Lazar Markovic Lisszabonba került a 2016-2017-es szezonra, azonban ezúttal nem a Benfica, hanem annak városi riválisa, a Sporting színeiben futballozhatott. A portugál kiküldetés nem sikerült túlságosan jól, így most másfelé veheti az irányt Markovic…

NévtelenA Hullnál edződhet a szerb válogatott játékos

Nagy reményekkel igazolta le 2014 nyarán az akkor még csak 20 esztendős Lazar Markovicot Brendan Rodgers, a Liverpool akkori menedzsere. Ám néhány fellángoláson kívül nem futotta sokra a villámléptű ifjútól, így a 2015-2016-os szezont kölcsönben töltötte Markovic, a Fenerbahce csapatánál erősödhetett Törökországban.

A többé-kevésbé jól sikerült kölcsönt követően még Liverpoolban készült az immár Jürgen Klopp irányítása alatt álló vörösökkel, de végül ismét kölcsönbe küldték a szerbet, ezúttal a Sporting Lisszabon vitte őt egy éves időtartamra. Legalábbis így tűnt, azonban a zöld-fehér-feketék félbeszakították Markovic kölcsönszerződését, és visszaküldték őt az Anfieldre.
Nem mondhatni, hogy a fiatal középpályás a lisszaboni drukkerek kedvence volt, több alkalommal kifütyülték ugyanis, és edzőjétől se kapott túl sok lehetőséget, minden sorozatot figyelembe véve mindössze 14 mérkőzésen játszhatott, ezeken 2 gólig jutott.

Azonban szinte vissza se ért a Mersey partjára Markovic, máris lecsapott rá egy másik csapat, nevezetesen a Premier League-ben kiesés elől menekülő Hull City! Vélhetően szerepe van ebben annak a ténynek, hogy a “Tigriseknek” jelenleg portugál szakvezetőjük van Marco Silva személyében, és a 39 éves szakember még az Estoril vezetőedzőjeként láthatta Markovicot, aki akkoriban jó szezont futott a Benficánál.

A kontraktus az idény végéig szól, Markovic ez idő alatt segítségére lehet a Hullnak abban, hogy bent maradjon az élvonalban.

Szerző: Draskovics Tamás