Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ruud Gullit intő szavai Pogbának

Ruud Gullit, az egykori legendás támadó korábban három éven keresztül játszott a Premier League-ben, vagyis az angol első osztályú labdarúgó bajnokságban. Az ex-Chelsea-játékos éppen ezért tudhatja, mi kell ahhoz, hogy valaki megállja a helyét a ködös Albionban. Gullit nem is habozott elmondani véleményét Paul Pogbával, a Manchester United nyári rekordigazolásával kapcsolatban.

287070_heroaRuud Gullit (fotó: Muzul)

A holland szerint rossz úton jár a francia játékos, ugyanis szerinte nem elsősorban a munkájára koncentrál.

“Lehet, hogy jelenleg Paul Pogba a világ legdrágább játékosa, de mindez semmit se számít, ha többet foglalkozik az öltözködésével, a hajszínével vagy épp a közösségi médiával” – mondta Gullit a Mirrornak.

Sőt, az 54 esztendős egykori BEK-győztes párhuzamot vont Pogba és honfitársa, a szintén holland Memphis Depay között, aki 2015 nyarán nagy dérrel-dúrral érkezett az Old Traffordra, de nemrégiben a francia Olympique Lyonhoz távozott a “Vörös Ördögöktől”.

“Pogba ugyanazon megy keresztül most, mint annak idején Memphis” – folytatta Gullit. – “Ő is komoly összegért érkezett, nagy reményekkel, de hamar kemény kritikákat kapott, mert minden mással többet foglalkozott, mint játéka fejlesztésével. Pogbát is elérte már egyszer-kétszer a szurkolók haragja. Kezdenek kételkedni benne, és a jövőben ez még drasztikusabbá válhat.”

Ismert sztori, hogy Paul Pogba nemrégiben saját “emojit” kapott a Twitteren az Adidas bábáskodásának köszönhetően, melyet a Liverpool elleni rangadón például fennhangon reklámoztak az Old Traffordon is. Gullit finoman szólva sincs elragadtatva ettől a jelenségtől.

paul-pogba-emojiPaul Pogba a közösségi médiában (fotó: Twitter)

“Még a legnagyobb sztároknak is tartaniuk kell magukat a legfontosabb szabályhoz: mindenekelőtt játssz jól a klubod színeiben, és ne engedd, hogy elsősorban más dolgok miatt kerülj rivaldafénybe! Ez az én tanácsom Pogbának” – zárta bölcseletét Gullit.

Egy Európa-bajnok, BEK-győztes, olasz és holland bajnok kiválóság véleményére talán illik odafigyelni.

Szerző: Draskovics Tamás