Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Kiesett a címvédő

Véget ért a küzdelem az Afrika Kupán a C jelzetű kvartettben. Izgalmakban az utolsó fordulóban sem volt hiány. A címvédő vereséggel búcsúzott a tornától.

kossiagassa-cropped_ackqozqt0x9p1pn29posqtk5e

Marokkó – Elefántcsontpart 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Alioui (64.)

 A győzelem lehetett volna csak az elfogadható eredmény Elefántcsontpartnak a C jelzetű kvartett zárónapján, mivel így lett volna esélyük arra, hogy folytathassák a tornát. Marokkó rendesen megtréfált a címvédőt. Az első félidő ugyan gól nélkül zajlott le, azonban ez csak Marokkónak volt megfelelő eredmény, mivel még így is továbbjutásra álltak.

A második játékrészben ugyan próbálkozott Elefántcsontpart, de ezen a mérkőzésen nem akart számukra semmi összejönni. Sorsuk a 64. percben pecsételődött meg, mivel a marokkói csapat megszerezte a vezetői találtot, így már minimum két gól kellett volna a továbbjutáshoz. Találat azonban már a lefújásig nem született, így a címvédő nyeretlenül volt kénytelen búcsúzni a sorozattól. Marokkó csoportmásodikként továbbjutott.

Togo – Kongó 1:3 (0:1)
Gólszerzők: Laba (69.) ill. Kabananga (29.), Mubele (54.), M’Poku (80.)

Kongó a csoportelsőségre törekedett, és ezért Togo ellen mindent meg is tett. Már az első játékrészben megszerezte a csapat a vezetést Kabananga révén. A félidő több gólt nem tartogatott, mivel a második félidőben lőtte el mindkét csapat a puskaport. Az 54. percben Mubele kettőre növelte Kongó előnyét, majd jött a szépítés Laba révén. A 80. percben M’Poku bebiztosította csapatának a három pontot. Kongó így csoportelsőként várhatja a folytatást.

Névtelen

kép: fourfourtwo.com