Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Alaptalanok a híresztelések

Reagált az Újpest arra a hírre, miszerint a Duchatelet-birodalom egyik klubjaként a Red Bull venné meg a tulajdonjogokat.

Forrás: rangado.hu

Forrás: rangado.hu

Felröppent kedden délelőtt, hogy Roland Duchatelet és Dietrich Mateschitz szerdán tárgyalóasztalhoz ül két, a belga üzletember érdekeltségébe tartozó klub eladásával kapcsolatban.

Az Újpest közleményben cáfolta az értesüléseket.

„Nem folytatunk tárgyalást ilyen ügyben. Nonszensznek tartjuk, hogy a klub életéről egy olyan ember nyilatkozik a Twitteren, aki nem is dolgozik nálunk. Az Újpest FC, ahogy eddig is, ezután is a hivatalos honlapján kommunikálja a klubbal kapcsolatos híreket.”

– áll a lila-fehérek közleményében.

Az ugyanakkor elképzelhető, hogy a Charlton Athletic bekerül a Red Bull égisze alá, hiszen az osztrák cég szeretné bővíteni angliai bázisát. A Charlton az angol harmadik vonal (Leuage One) 14. helyén áll, így a szurkolók jogosan elégedetlenek a tulajdonossal, akinek elképzelései nem váltak be a klubbal kapcsolatban.

Amint azt a Red Bull magyarországi leányvállalatától érkező reakció is mutatja, a hírt kiposztoló Aron Rodriguez semmilyen kapcsolatban sincs velük. Azonban azt sem tartják elképzelhetőnek, hogy valamilyen funkcióban az anyacégnél dolgozik. Sőt, mind az osztrák, mind a magyar részről megerősítették, nincs napirenden az Újpest, mint potenciális portéka. Emellett az is ellentmond a híreszteléseknek, hogy Roderick Duchatelet hosszú távra tervez a magyar egylettel, lévén magyar állampolgárságért folyamodott, gyermekei magyar közoktatási intézményekben tanulnak, valamint több magyarországi ingatlant is vásárolt a belga üzletember.

Gavalovits Sándor