Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Szépen alakul a 2017-es versenynaptár…

Szerdán este a Magyar Footgolf Szövetség nyilvánosságra hozta a  Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2017-es versenynaptárát. Nemcsak honi szinten, de nemzetközi viszonylatban is szépen alakul a menetrend. Az European Footgolf Tour mellett, mely futball nyelven a sportág bajnokok Ligájának számít, új sorozat is indul, mely a World Tour nevet kapta, ám utóbbi esetében még a kérdőjelek sorakoznak, míg a FOB és az EFT egyaránt 4. alkalommal kerül megrendezésre. Ha a World Tour sorozatot is szeretnénk lefordítani, talán azt mondhatnánk rá, hogy olyan lesz egyelőre, mint a labdarúgásban a Klubvilágbajnokság. A sportág legrangosabb versenye egyértelműen az EFT!

fob_webcover

A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő országos bajnokság nyolc versenyből és egy csaptatöntőből áll. A mezőny március és október között minden hónap utolsó vasárnapján méri össze tudását, kivételt képet az október, amikor is a bajnokság záróakkordja a hónap közepére esik, s a csapatdöntőt rendezik az utolsó vasárnapon. A versenynaptár összeállításakor figyelembe kellett venni a nemzetközi események időpontjait, így elkerülve az esetleges ütközéseket.

A magyarfootgolf.hu oldalát idézve – “A pontos versenyhelyszíneket azonnal közzéteszi a szövetség, amint a már létező, szóbeli megállapodások hivatalos formát öltenek. Lehetőség szerint minél több pálya bevonásával zajlana a FOB 2017-es kiírása. A Kisorosziban található Magyar Golf Club, a zirci Forest Hills Golf Club és a balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton mellett újabb helyszínnel (vagy helyszínekkel) bővül majd a kínálat, a tervek szerint a Balatonudvariban található Royal Golf Clubban is lesz forduló, és további pályákkal is zajlanak a tárgyalások.”

Idő közben úgy fest, hogy az EFT versenynaptára is véglegesnek tekinthető, utolsóként Ausztria csatlakozott a rendező országok névsorához. Idén is otthont adunk egy fordulónak, a Grand Final helyszíne pedig még ismeretlen.

16195453_781559911994072_1072268990269566589_n