Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harc az időjárással…! – Újabb verseny marad el

“Eshet eső, fújhat szél, a footgolf játékos a lyukig úgy is elér!” Ideális esetben szélcsendben és kellemes hőmérsékleti körülmények között játsszák a footgolfot, ám a sportág olyannyira népszerű, hogy akik űzik, egy pillanatig sem szeretnének leállni, még télen sem. A legnagyobb ellenség a hó, mely ellehetetleníti a golfpályák használatát, melyet a footgolfosok is használnak. Ezen a héten a második 2017-es versenyt is le kellett fújnia a szervezőknek. Pár gondolatban megpróbáljuk összegezni az elmúlt hetek történéseit.

DSC_0030-2

A 2016-os FOB (Footgolf Országos Bajnokság) zárását követően második alkalommal rajtolt el a Winter Footgolf Tour, a sportág téli megmérettetése, mely első ízben csupán egy hazai seregszemle volt, idén azonban már megkapta az International jelzőt, ugyanis Szlovákiában és Ausztriában is rendeznek fordulót a téli bajnokságban. Ezáltal pedig a mezőny is sokkalta nemzetközibbnek mondható.

Az első négy forduló sikeresen lezárult még a 2016-os esztendőben. Idő közben új bajnoka lett az EFT-nek, annak a sorozatnak, mely futballnyelven a sportág Bajnokok Ligájának felel meg.A Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) jó hírekről számolt be, cikkünk az Úton a profizmus címmel jelent meg az év utolsó napjaiban. Érdemben 2016 karácsony előtt zárult a Winter Footgolf Tour 4. fordulójával, mely egyben új éllovast is hozott a sorozatban.

A 2017-es versenynaptár egy két hete hétvégén rajtolt volna a sorozat 5. fordulójával, ám az ausztriai verseny az időjárási körülmények miatt lemondásra került. Ekkor még úgy volt, hogy Kisoroszi veszi át a rendezés jogát, ám ezt is le kellett mondani, hazánkban is beköszöntött a tél.

A hétvégén került volna megrendezésre a 6. forduló, melyet a hivatalos döntés értelmében szintén elhalasztanak, ugyanis a zirci pálya nyomaiban sem emlékeztet sporttevékenységre alkalmas placcra. Remélhetőleg a 7. fordulót sikerül majd már megrendezni, az elmaradt versenyeknek pedig időpontot kell találni az amúgy is feszített versenynaptárban. Idő közben a FOB és az EFT 2017-es menetrendje is szépen alakul, nemsokára erről is olvashatnak nálunk.

16130140_10212433801499918_1936022024_o

Hét közepén így fest a zirci pálya…