Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Kikapott, ám így is döntős a Manchester United! – VIDEÓVAL

Az Angol Ligakupa (EFL Cup) 2016-2017-es kiírásának második elődöntőjén a Hull City és a Manchester United feszült egymásnak. Az első mérkőzésen két gólos előnyt szerzett odahaza a Mourinho vezette manchesteri gárda, így a “Tigriseknek” minden tudásukra – és talán még annál is többre – szükségük volt a visszavágón, ha le akarták dolgozni a hátrányt. Lássuk, hogy sikerült mindez Marco Silva fiainak!

Hull-City-v-Manchester-United-EFL-Cup-Semi-Final-Second-Leg-KCOM-StadiumA gól, amely gyakorlatilag továbbjutást ért az MU-nak (fotó: Mirror)

Angol Ligakupa, elődöntő – visszavágó:

HULL CITY – MANCHESTER UNITED 2-1 (1-0), továbbjutott: Manchester United 3-2-vel
Helyszín: KC Stadion – Kingston upon Hull; Vezette: J. Moss
Gólok: Huddlestone (35′ – büntetőből), Niasse (85′) ill. Pogba (66′)
Sárga lapok:ill. Jones (11′), Rojo (87′)

Hull City: Marshall – Meyler, Dawson(c), Maguire, Tymon – Bowen (Markovic 59′), Huddlestone, Clucas, Maloney (Evandro 64′) – Niasse, Diomande (Hernández 70′). Vezetőedző: M. Silva

Man. United: De Gea – Darmian, Smalling, Jones, Rojo – Carrick(c), Pogba, Herrera – Lingard (Rooney 79′), Rashford (Fellaini 92′), Ibrahimovic. Vezetőedző: J. Mourinho

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, ehhez mérten szinte esemény nélkül telt el az első tíz perc. Az első valamire való próbálkozásra a 12. percig kellett várni, ekkor jó helyen jutott szabadrúgáshoz a Hull, Clucas pedig nem is habozott, kapura tette – De Gea csak ütni tudta! A United első veszélyes lövése furcsa módon Rojo nevéhez fűződik, távolról leadott megpattanó bombája azonban szögletre vágódott. Ettől függetlenül a játékrész első fele elég eseménytelen mederben csordogált, a United óvatosan játszott, megbecsülve a labdát, ha nála volt, a Hull pedig próbálkozott menni előre, de kevés ötlettel.
A 26. percben azonban óriási helyzet alakult ki a United kapuja előtt, Dawson találta magát szemben a manchesteri ketreccel, ám mentettek előle, majd Niasse bombázta rá a levágódót, ám De Gea kiöklözte a löketet! A 35. percben aztán jött a csattanó: egy Hull-szöglet után Rojo szabálytalankodott a 16-oson belül, Moss pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott! A megítélt 11-es elvégzésére Huddlestone állt oda, és kíméletlenül értékesítette is. 1-0! Innentől volt igazán érdekes az összecsapás. A 38. percben máris majdnem válaszolt az MU, Ibrahimovic gyakorlatilag egymagában viharzott a kapuig, el is tudta lőni, ám Marshall nagyot védett! Az eredmény azonban már nem változott a hajrában, így hazai vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok, ez a tény pedig mindenképpen izgalmas második félidőt vetített előre!

A folytatás első tíz percét nagyon megnyomta a Manchester United, ekkor saját térfelére szegezte ellenfelét a vendég csapat. Akadt néhány véleményes tizenhatoson belüli szituáció, ám Pogba és Smalling homorítását is műesésnek titulálta Moss, előbbit mindenképpen joggal. Egyre feszültebbé vált a meccs, néhány kisebb kakaskodás is kialakult a pályán.
Marco Silva pályára küldte új igazolását, a Liverpooltól kölcsönvett Lazar Markovicot, és időnként ki is jött a szorításból a Hull. Azonban a 66. percben gyakorlatilag minden álma szertefoszlott a hazai drukkerhadnak: labdát vesztett a Hull, a United végigvitte a támadást, Ibrahimovic parádés passzal lepte meg Rashfordot, ő becsapott egy védőt, középre adott labdáját pedig Pogba lőtte hihetetlen pontossággal a “Tigrisek” kapujába. 1-1! A Hull Citynek így ismét több gólra volt szüksége.
A 73. percben kis híján újabb gólt szerzett a ManUnited, egy szöglet után Rojo emelkedett, és felső lécet fejelt! Ám hamarosan a Hull City is elmondhatta ugyanezt magáról, ugyanis a 78. minutumban Niasse robbant be egy sarokrúgás után, de az ő fejese is a felső kapufáról vágódott kifelé! A 85. percben aztán újabb csavar következett! Meyler kapott remek keresztlabdát, egyből középre lőtte, az MU védelme teljesen lemaradt, így pedig az érkező Niasse közelről vette be a fehér-szürke mezesek kapuját! 2-1!
A meccs végén igyekezett mindent beleadni a hazai csapat, de a United kivédekezte a végét, sőt az utolsó pár percben már el is dugták a labdát a Hull játékosai elől. Maradt a 2-1, hősiesen küzdve győzni tudott Marco Silva együttese, ám a fináléba Mourinhóék jutottak!

Manchester United – Southampton összecsapást rendeznek majd a Wembley Stadionban!

Videó a gólokról:

Szerző: Draskovics Tamás