Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Kikapott a Fradi, nyert a DVTK és a Vasas is – eredmények

Felemásra sikeredett az élvonalbeli együttesek szerdai napja. A Ferencváros a Rapid Wiennel, a Diósgyőr a CD Castellon ellen, míg a Paks a Wisla Kraków ellen lépett pályára. A többiek „házon belül” játszottak.

Benidorm Testspiel vs Ferencvaros (9)-1500x000

skrapid.at

Folytatta gyengébb szereplését a Ferencváros, amely a Zemplín Mihalovce elleni vereség után újfent egy erősebb riválissal csapott össze. A Rapid Wien együttese Spanyolországban edzőtáborozik, és rögtön az első meccsén a Ferencvárossal találkozott. Az edzőtáborba Gera Zoltán nélkül utaztak el a magyar zöld-fehérek.

Sokáig kiegyenlített összecsapást hozott a mérkőzés, amely során bemutatkozott a frissen igazolt Kleinheisler László, Julian Koch, Amadou Moutari trió, valamint hosszú idő után ismét Holczer Ádámmal kezdődött a Fradi összeállítása. Az osztrákoknál Szántó Tamás és csereként Szalai Attila is szóhoz jutott. Utóbbi játékos mindössze tizenkilenc esztendősen játszhatott. Holczerre nem lehetett panasz, hiszen többször is remekül avatkozott közbe, míg elől eleinte csak szenvedtek a ferencvárosiak. A szünet után aztán meg-megvillant Böde Dániel, míg Radó gólt is szerzett, de les miatt nem adta meg a játékvezető a találatot. Ennek meg is lett a következménye, miután Cukic szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Szántó pedig higgadtan értékesítette a büntetőt.

Tamas Szanto Ferencvaros-1140x406

skrapid.at

Ferencváros – Rapid Wien 0-1 (0-0)
Ferencváros: Holczer – Botka, Nalepa, Leandro, Sternberg – Koch, Lovrencsics – Hajnal, Kleinheisler, Moutari – Djuricin. Második félidőben pályára lépett: Dilaver, Böde, Ryu, Lakatos, Cukic, Csernik, Radó, Csonka, Bognár

Rapid Wien: Strebinger – Pavelic (Szalai, a szünetben), Dibon (Sonnleitner, 64.), M. Hofmann – Auer ( Arase, a szünetben), Joelinton (Szántó, a szünetben), Okungbowa (Grahovac, a szünetben), Murg (Malicsek, a szünetben), Kuen (Thurnwald, a szünetben) – Kvilitaia (Traustason, a szünetben), Schaub (Sobczyk, a szünetben)
Gólszerző: Szántó T. (72., 11-esből)

Nagy skalpot szerzett a Paks, amely a lengyel élvonalban vitézkedő Wisla Kraków ellen diadalmaskodott. Pedig a krakkóiak szereztek vezetést, amelyet Vernes Richárd a hajrában egalizált, majd az utolsó pillanatokban Hajdú Ádám állította be a végeredményt.

Paks – Wisla Kraków 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Vernes (80.), Hajdú Á. (89.)

Szintén külföldi csapattal, a spanyol negyedosztályban szereplő CD Castellónnal mérkőzött, és nyert Horváth Ferenc együttese szűken. Korán előnybe kerül a magyar együttes, ám a további gólok nem jöttek, pedig többnyire fölényben futballozott a borsodi alakulat, Ugrai Roland találata mégis győzelmet ért.

DVTK – CD Castellón 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ugrai R. (9.)

A Loki nem bírt a Kisvárdával, majd kikapott a Balmazújvárostól. - fotó: dvsc.hu

A Loki nem bírt a Kisvárdával, majd kikapott a Balmazújvárostól. – fotó: dvsc.hu

Idehaza is játszottak több találkozót. A Debrecen kétszer is pályára lépett. Előbb a Kisvárda, majd a Balmazújváros ellen tesztelhetett Leonel Pontes. Elsőbbi összecsapást döntetlennel, utóbbit vereséggel abszolválta a Loki.

DVSC – Kisvárda 2-2 (0-1)
DVSC: Verpecz – Osváth, Koval (Vincze 65.), Mészáros, Ferenczi (Sütő 80.) – Filip, Szekulics – Könyves (Szabó J. 80.), Virág (Varga K. 46.), Nagy K. (Kóródi 46.) – Takács T. (Kerekes 80.)

Kisvárda: Lékai – Talabér, Vermes, Fodor F., Vári – Gosztonyi, Lucas, Horváth A., Délczeg – Bacsa, Horváth Z. Cserék: Iváncsics, Izing, Papucsek, Minczér, Oláh G., Hej, Rucsko, Toma, Fodor A., Szabó P.
Gólszerzők: Osváth (55.), Könyves (71.) ill.: Horváth Z. (26.), Rucskó (85.)

DVSC – Balmazújváros 0-1 (0-0)
DVSC: Danilovics – Nagy Z. (Kusnyir 75.), Szilávis, Brkovics, Barna – Tőzsér, Jovanovic (Sütő 80.) – Feltscher, Holman, Mengolo (Bíró P. 58.) – Chuka (Pap Zs. 88.)

Balmazújváros 1. félidő: Horváth L. – Bokros, Papp F., Tamás, Németh Á. – Sigér, Kiss L. – Kapacina, Zsiga, Kovács Á. – Fekete.

Balmazújváros 2. félidő: Szécsi G. – Vachtler, Rus, Heffler, Virág A. – Bódis, Kiss, Hadházi, Vajda – Kamarás, Belényesi
G.: Belényesi (90.)

Cipruson lépett pályára Szivics Tomiszlav csapata, a Mezőkövesd, amely meggyőző futballal verte a ciprusi élvonal újoncát, az FK Karmotisszát. Veszelinovics duplázott, Pauljevic pedig egyszer volt eredményes.

DVTK – FK Karmotissza 3-0 (2-0)
Mezőkövesd:Tujvel – Farkas, Hudák, Balogh (Gohér 70.), Vági (Baracskai 60.), Tóth, Egerszegi (Mevoungou 70.), Pauljevics (Sós 60.), Molnár (Orosz 70.), Strestík (Frőhlich 60.), Veszelinovics
Gólszerzők: Pauljevic (12.), Veszelinovics (22., 88.)

orom-fill-670x450

Hazai környezetben fogadta a Vasas a Nyíregyházát, amelyet pár szurkolója is elkísért. Nem volt izgalommentes az összecsapás, hiszen volt periódus, amikor Rudolf Gergelyt füttyel jutalmazták. Mintegy félóra kellett az NB I. harmadikjának, hogy megtörje a nyírségi ellenállást, és bár ezt követően a második félidő közepén növelte előnyét a Vasas, a Szpari nem adta fel. Rudolf szépített, de az utolsó szó Berecz Zsomboré volt, így az angyalföldiek magabiztosan győztek.

Vasas – Nyíregyháza 3-1 (1-0)
Fáy utca
Vasas: Nagy – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Szivacski, James, Berecz, Hangya – Gaál, Saglik, Remili. Cserék: Póser, Ádám, Debreceni, Farkas Máté, Ferenczi, Király, Kleisz, Korcsmár, Kulcsár, Preklet, Pavlov, Vida. Vezetőedző: Michael Oenning

Nyíregyháza: Hermány – Szokol, Rubus, Máté, Farkas Márk – Tamási, Kártik – Sinanovic, Rudolf, Rezes – Tisza. Cserék: Megyeri G., Pálinkás, Dragóner, Vámos, Holdampf, Kónya, Ötvös, Ur, Dvorschák, Szécsi, Perger. Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Saglik (25.), Preklet (68.), Berecz (78.) ill.: Rudolf (73.)

Gavalovits Sándor