Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozni készül a Chelsea egykori oszlopa – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint nem utazott el a Chelsea csapatával Liverpoolba a kékek egykori oszlopos tagja, Branislav Ivanovic. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy a szerb védő állítólag eligazolásán ügyködik, és már csak az utolsó simítások vannak hátra.

632909680-chelsea-v-brentford-the-emirates-fa-cup-fourth-round-850x560Ivanovic búcsúgólt szerzett a Brentford ellen? (fotó: The Pride of London)

Branislav Ivanovic 2008 nyarán érkezett a Chelsea-hez, a Lokomotiv Moszkvától happolta őt el a londoni klub 8 és fél esztendővel ezelőtt. A 32 éves védő azóta 376 mérkőzésen képviselte a kékeket, ráadásul ezek az összecsapásokon összekaristolt 34 gólt is annak ellenére, hogy legtöbbször jobbhátvédet vagy középső védőt játszott.

Antonio Conte érkezésével azonban viszonylag háttérbe szorult a szerb játékos, az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 16 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben. Nagyon úgy tűnik, hogy éppen ezért távozna Ivanovic, és angol sajtóhírek szerint ez már nincs is messze, ugyanis az annak idején 12 millió euróért szerződtetett védő jelen pillanatban tárgyalásokat folytat a Zenit Szentpétervár csapatával, hogy véglegesítse igazolását, és visszatérjen az orosz Premjer Ligába. Állítólag 3 és fél éves szerződést kötne az égszínkékekkel.

Ivanovic szerződéséből egyébként már csak fél év van hátra a Chelsea-nél, tehát a londoniaknak gyakorlatilag érdeke is eladni a védőt, ha pénzt akarnak látni belőle. 2017 nyarán ugyanis ingyen igazolhatóvá válna. Könnyen lehet tehát, hogy a betonkemény szerb futballista FA-kupa-meccsen szerzett szombati találata egyúttal a búcsúmomentumot is jelentette.

Szerző: Draskovics Tamás