Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Csak a futballklubon múlik a hazaköltözés

Biztosan kecskeméti albérletében játszik tavasszal az Újpest FC, pedig friss információk szerint csak a futballklub vezetésén múlik, mikor költözhet haza a lila-fehér együttes.

17

Tovább tart a huzavona az Őze István vezette Újpesti Torna Egylet (UTE) és a futballklubot működtető gazdasági társaság között. Őze István szerint a műszaki átadás-átvétel megtörtént a Szusza stadionnal kapcsolatban, a használatbavételi engedély is kiadási folyamatban van, így mindössze két lépés választja el a labdarúgó egyesület hazatérését: Egyrészt a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak meg kell állapodnia a stadion vagyonkezelőjével és üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportközpontokkal, valamint az MLSZ jóváhagyása szükségeltetik az élvonalbeli mérkőzések megrendezésére. „A használatbavételi engedély műszakilag vizsgálja a stadiont. De ez nem elég ahhoz, hogy az MLSZ játékengedélyt adjon a stadionra. Ahhoz egyéb szabályoknak is meg kell felelni. Az Újpest FC-nek vissza kellene szolgáltatnia a bontás előtt leszerelt felszereléseket, hogy a létesítmény megfeleljen a szövetség előírásainak.” – jelezte Őze, hozzátéve, addig, míg nincs meg a szövetség engedélye, a Vasas sem szerepelhet a Megyeri úti létesítményben. Hangsúlyozta, az UTE semmilyen aláírási joggal nem rendelkezik, így pedig üzemeltetési joggal sem.

A felújítási munkálatokkal kapcsolatban elmondta, olyan elemek kerültek elő, amelyekkel nem számoltak, emiatt újra kellett tervezni a munkákat, és a szerződését.

eszti-1024x576

Erre reagálva Gyarmati Eszter elmondta, nemcsak a stadiont, de a hozzá tartozó létesítményeket is szeretnék használatba venni, hogy magas szintű szakmai munkát végezhessenek. Szerinte Őze István korábban hajlott erre, ám aztán meggondolta magát. Ami pedig az albérletet illeti, a labdarúgóklub ügyvezetője szerint a Vasasnak nagyobb esélye van a megegyezésre, valamint, hogy már csak a használatbavételi engedély hiányzik. „Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Vasas hamarabb tud megállapodni az UTE-val és az NSK-val, mint mi – felelte arra a felvetésre, hogy a Vasas hamarabb játszhat a felújított Szusza Ferenc stadionban. – Ez azért lehet, mert egy mérkőzésre bérbe venni egy stadiont teljesen más, sokkal egyszerűbb jogviszonyt feltételez, mint hosszú távra megállapodni az UTE-val és a kijelölt vagyonkezelővel.”

Itt tart tehát a hónapok óta húzódó ügy, mindössze az a kérdés, mikor kerülhet pont a végére.

Gavalovits Sándor