Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Egyiptom jutott a döntőbe

Nagy nyomás nehezedett mindkét csapat vállára az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében. Burkina Faso Egyiptommal mérkőzött meg a torna elődöntőjében. A továbbjutó izgatottan várhatja a holnap esti Kamerun – Ghána összecsapást, mivel ennek a találkozónak a győztesével kell majd megmérkőznie a döntőben.

2017-636206397206546119-654

Burkina Faso – Egyiptom 1:2 (0:0) – büntetőkkel
Helyszín: Stade d’Angondjé, Libreville Vezette: Diedhiou
Gólszerzők: Bance (73.) ill. Salah (66.)
Sárga lap: Traore (86.), Yago (98.) ill. Fathy (40.), Kahraba (54.)
Kiállítva: – ill. –

Burkina Faso: Kouakou – Yago, Dayo, Kone, Coulibaly – Toure – Traore A (Diawara 80.), Kabore – Traore, Banc, Nakoulma Vezetőedző: Duarte

Egyiptom: El Hadary – Elmohamady (Gaber 107.), Hegazy, Gabr, Fathy – Hamed, El Said, Salah – Salah, Kahraba (Warda 74.), Trezeguet Vezetőedző: Cuper

Burkina Faso nyitotta meg a helyzetek sorát. Abdou Traore az 5. percben tornáztatta meg El Hadaryt. Két perccel később Nakoulma próbálkozott közelről, de az egyiptomi hálóőr résen volt. A 17. percben Egyiptom is lövéssel próbálkozott, de Trezeguet labdája jócskán elkerülte a kaput. A 34. percben Bertrand Traore távolról tüzelt a kapura, de a mai napon nem lehetett megtréfálni El Hadaryt. A szünet előtt Yacouba Coulibaly kért ápolást, de Burkina Faso szerencséjére folytatni tudta a játékot. Az első félidőben nem született gól.

A második játékrész első 20 perce a szögletrúgásokról szólt, de a beívelésekből nem tudtak eredmény elérni a csapatok. A gólcsendet Egyiptom törte meg. A 66. percben Mohamed Salah kapott remek passzot, és kapásból lőtt. Lövése kipókhálózta a kapu felső sarkát. 7 percig tartott az egyiptomiak öröme. Bance remekül vette le a beadást, és tüzelt El Hadary kapujába. Bő 15 perccel a mérkőzés lefújása előtt ismét nyílt sisakossá vált a küzdelem. A rendes játékidőben végül nem született döntés, így jöhetett a 2*15 perces ráadás.

Következett a 2*15 perces ráadás. A ráadás nem volt arra elég, hogy bármelyik csapat előnyhöz jusson, így jöhetett a büntetőpárbaj.

Egyiptom lőhette az elsőt, de El Said lövését a bal kapufára tudta tornázni Kouakou. Rögtön előnybe került Burkina Faso, miután Alain Traore értékesítette a lövést. A második kör 100%.-os lett miután Sobhi és Diawara is betalált. A harmadik kör is hasonlóan zajlott, mint az előző, itt Hegazy és Yago volt eredményes. Szorult a hurok Egyiptom torkán mivel gyorsan közeledett a szétlövés vége. A 4. körben a kapus, Kouakou állt a labda mögé, de El Hadary hárítani tudta a lövését. Warda belőtte a maga büntetőjét, így Burkina Faso került nagyon nehéz helyzetbe. Traorén nagy volt a nyomás, el is hibázta a lövést, ezzel a jobban játszó Burkina Faso maradt alul, és vigasztalódhat a bronz mérkőzésen. A döntőt Egyiptom vívja majd a Ghána – Kamerun mérkőzés győztesével.

https://www.youtube.com/watch?v=yVqDAU2Hf3s

https://www.youtube.com/watch?v=71TvLRD7v0A

kép: i0.wp.com