Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Kamerun a második döntős – videóval

Igencsak nagy rangadóra került sor a 31. Afrika Nemzetek Kupája második elődöntőjében, hiszen Kamerun Ghánával csapott össze.

3544

A fehér mezes ghánai válogatott Kamerun ellen csúszott el (forrás: theguardian.com)

A rangosnak vélt párosítás ellenére sok izgalmat nem hozott az első játékrész, melyben Ghána dominált mezőnyben. A 41. minutumban Jordan Ayew lőhetett volna gólt Afful passza után, de a labda a kameruni kapu mellé ment.

A második félidőre sem pörögtek fel túlzottan az események eleinte, de idővel komoly helyzetek alakultak ki, Ghána mezőnyfölénye pedig megmaradt. A 61. minutumban Wakaso szabadrúgásból vehette volna be Kamerun kapuját, de Ondoa meghiúsította ezt. Azonban ami nem ment Ghánának, az a túloldalon bejött! A 72. minutumban Ngadeu-Ngadjui a szabadrúgás utáni passzt váltotta gólra (1-0)! Három perccel ezután Jordan Ayew egyenlített volna, de lövése nyomán a labda mellé szállt. A hosszabbításra sem javult fel Ghána igazán, ráadásul Kamerun döntötte el végleg a meccset! A 92. percben Aboubakar 16 méteres lövése még fölé ment, majd a következő percben az ő passzát követően volt eredményes Bassogog (2-0)! Ezzel eldőlt, ki lesz a torna második döntése. A kontinensviadal előtt sokak által a leggyengébb generációját felvonultató nemzeti tizenegynek nevezett válogatott ott van a fináléban. Kamerun ötödik diadalára készülhet a rekorder Egyiptom ellen, míg Ghána a bronzért hajthat Burkina Fasoval szemben.

Kamerun – Ghána 2-0 (0-0)
Helyszín: Stade de Franceville, Franceville. Vezette: Bakary Gassama (gambiai)
Gólszerzők: Ngadeu-Ngadjui (72.), Bassogog (90+3.), ill.
Sárga lapok: Moukandjo (82.), ill.
Kiállítás:

Kamerun: Ondoa – Fai, Teikeu, Ngadeu-Ngadjui, Oyongo – Siani, Moukandjo, Djoum (Mandjeck 77.) – Bassogog, Tambe (Aboubakar 74.), Zoua. Szövetségi kapitány: Hugo Broos (belga)

Ghána: Razak – Afful, Boye, Amartey, Acheampong – Atsu, Acquah (Asamoah Gyan 76.), Wakaso – Thomas (Badu 86.), Jordan Ayew, Andre Ayew. Szövetségi kapitány: Avram Grant (izraeli)

Nagy Dávid