Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Papadopoulos döntött, nem lett új Leverkusen rekord – videóval

Saját játékosa góljával kapott ki a Leverkusen, mégsem öngól döntött Hamburgban.

IMG_20170203_223610

Papadopoulos döntötte el a meccset, a görög valójában saját csapata ellen talált be (forrás: twitter.com/HSV)

A Bayer Leverkusen klubrekordra készült, hiszen az együttes Roger Schmidt irányítása alatt a legutóbbi 20 idegenbeli meccsén kivétel nélkül betalált. Egy gól is elég lett volna tehát az az eddigi rekord megdöntésehez. Mindenesetre erre Chicharito és Calhanoglu nélkül kellett törekednie a Bayernek.
A hazaiaknál pedig az volt kulcsfontosságú, hogy térdsérüléséből visszatérve a kezdőben kapott helyet a HSV kapusa, Rene Adler.

Ami az első félidőt illeti – hiábavaló volt, legalább is annak tűnt a vendégek nagyobb arányú labdabirtoklása, hiszen még csak egy kósza lövésük sem volt a Gyógyszergyáriaknak a hamburgi klub játékosaival szemben.
A meccs első kapura tartó lövését Mavraj eresztette meg szabadrúgásból, de Leno kapuson nem tudott kifogni a hazaiak játékosa. Zsinórban három fejes is jött ezután hazai részről, de Papadopoulos (16. és 34. perc), valamint Ekdal (16. perc) fejesei nem jelentettek veszélyt a Leverkusen kapujára.
Az első félidő izgalmasnak közel sem volt mondható, a publikum és a játékosok jobb folytatásban bízhattak.

Kevéssel a folytatás után a HSV előnybe kerülése kevésen múlott, konkrétan a felső lécen, melyet az amerikai Bobby Wood lövése után talált el a labda a 48. percben.
A HSV volt a veszélyesebb, de nem teljesítettek túl a hazaiak, a Leverkusen első lövésére pedig a 62. percig kellett várni, azonban Volland távoli próbálkozása nem talált kaput. Hat perccel ezután a túloldalon Kostic lőtt szintén távolról, de Leno begyűjtötte a játékszert. Jung pedig fejjel vette volna be a Bayer kapuját, de a labda elkerülte azt a 69. percben.
A 76. minutumban megtört a jég, és megszületett a találkozó első gólja, a hazai drukkerek legnagyobb örömére. Müller beadása után újra megcsillogtatta tudását Papadopoulos, ami a fejesét illeti, és sikerrel járt, a labda Leno kapujában landolt (1-0)!
A 82. minutumban lépett pályára a vendégeknél Leon Bailey, akinek ez volt a debütálása a Bundesligában.
Papadopoulos nagyon aktív volt – a görög újabb fejesét jegyezhettünk fel a 83. percben, igaz, ez nem volt veszélyes a kapura. A 86. percben Kiessling igyekezett egalizálni, kis híján sikerült is neki, de fejese a keresztlécet találta el.
Gól több nem született, és az az egy is, amely esett, olyan játékos szerezte, aki igazából saját klubja ellen talált be, csak éppen jelenleg kölcsönben szerepel a Hamburgnál. Ezzel Papadopoulos megállította a Leverkusen nagy sorozatát, a Hamburg pedig a 16. helyre lépett elő, elkerülve egyelőre az automatikus kiesést jelentő pozíciókat. A Leverkusen most még maradt a 9., de a csapat helyzete negatív értelemben még változhat ezen a hétvégén.

150212_logo_bundesliga

Bundesliga, 19. forduló

Hamburger SV – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Papadopoulos (76.), ill.

A 19. forduló hátralévő menetrendje

Szombat
15:30 Bayern München – Schalke 04 (Eurosport 2)
15:30 Hoffenheim – Mainz
15:30 Hertha BSC – Ingolstadt
15:30 1. FC Köln – VfL Wolsfburg
15:30 Borussia Mönchengladbach – SC Freiburg
18:30 Borussia Dortmund – RB Leipzig (Eurosport 2)

Vasárnap
15:30 FC Augsburg – Werder Bremen (Eurosport 2)
17:30 Eintracht Frankfurt – Darmstadt (Eurosport 2)

A bajnokság jelenlegi állása

IMG_20170203_225120

Nagy Dávid