Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetközi kupadöntőnek adhat otthont Budapest

Stratégiai program kiemelt pontja a női futball fejlesztése hazánkban. Ebből az alaklomból nyújtotta be pályázatát az MLSZ.

Britain Soccer Women's Champions League

Magyar BL-győztes játékosunk van, most a döntőért szál csatába az MLSZ.

Komoly tervezés, és sok megbeszélés előzte meg a Magyar Labdarúgó-szövetség pályázatát a 2019-es női Bajnokok Ligája döntőre. Mint oly sok hely, nálunk is egyre elismertebb a női szakág, amely válogatott szinten egyre közelebb kerül Európa középmezőnyéhez, igaz a további fejlődéshez elengedhetetlen a klubok fejlesztése. Ebben a Ferencváros élen jár, hiszen a klub mindent megtesz, hogy nemzetközi szinten is jegyzett ellenfelek ellen tudjon készülni a Dörnyei Balázs edzette csapat, vagy éppen az egyre több külföldi ellenfél elleni edzőmeccs a többieknél, illetve az MTK Hungária évente megrendzésre kerülő potsdami teremtorna részvétele. De vissza a Bajnokok Ligájára, és a válogatottakra. Az utánpótlás két kiemelt korosztálya egyaránt bejutott a tavaszi elitkörbe, ahol kiharcolható az Eb-részvétel. A felnőttek is szép eredményeket értek el az elmúlt években, bár a szerencsével hadilábon álltak Jakabfi Zsanették az Európa-bajnoki kvalifikáció során, hiszen nem sikerült végül kijutni a kontinensviadalra, ami jelen esetben még nem is lehetett realitás.

Groupama-Arena1

A Ferencváros otthona adna helyszínt a két év múlva esedékes döntőnek.

Viszont a szövetség most lépett egy nagyot, és beadta pályázatát a 2019-es Bajnokok Ligája fináléra, amelynek helyszíneként a Groupama Arénát jelölték meg. Ugyanúgy, ahogyan a szuperkupa-döntőre. A korábbi rendezők – Trondheim (2016), Szkopje (2017) és Tallin (2018) – után Budapest is sikeresen bonyolíthatja le az eseményt, amely a meglévő infrastruktúra mellett más fejlesztést nem igényel.

A Bajnokok Ligája döntőjére egyébként Budapest mellett Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid pályázik, míg a Szuperkupára Budapest riválisa Tirana, Toulouse, Haifa, Asztana, Belfast, Glasgow, Isztambul és Gdansk vagy Varsó.

Nagy várakozás előzi meg tehát az UEFA szeptemberi döntését. A pályázatokat június 6-ig kell eljuttatni a nemzetközi szervezethez.

Gavalovits Sándor