Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpestről érkezett védő Borsodba

Jobb oldali hátvédet igazolt Horváth Ferenc együttese, amely szeretné stabilizálni a hátsó alakzatát.

Nagy_Tibor_a_DVTK_jatekosa_friss_nagytibor_igazolas1120

Miután Európa nagy részén már csak szabadon igazolható futballistákkal erősíthetnek a csapatok, addig hazánkban még pár napig nyitva a piac. Ezt kihasználva a DVTK együttese jobb védőt igazolt. Nagy Tibor az MTK Budapesttől 2015-ben érkezett a Megyeri útra, ahol azonban sérülései miatt nem tudott igazán kibontakozni, ám így is 25 NB I-es, és három Magyar kupa összecsapáson viselhette a lila-fehér dresszt. A mai napon viszont elfogadta a Diósgyőr ajánlatát, akik Drazsen Okuka nyári távozásával nem tudták kellően megoldani a jobb oldali védő pozícióját, bár a válogatott Lázár Pállal számoltak, a védő azonban néhány hete bejelentette, családi okok miatt szünetelteti pályafutását, így felbontotta kontraktusát. A 25 esztendős Nagy Tibort már be is mutatták a borsodi megyeszékhelyen, ahol csatlakozott a bajnoki rajtra készülő együtteshez. „Megtiszteltetés volt számomra Újpesten játszani, az itt eltöltött időszakban kiváló edzőkkel és csapattársakkal dolgozhattam együtt – köszönt el a IV. kerületiektől a bekk. – Sajnos a Megyeri úton töltött időm alatt két sérülés is hátráltatott abban, hogy kihozzam magamból azt, amire igazán képes lehetek. A jövőben sok sikert kívánok az Újpest FC csapatának.”

Természetesen Nebojsa Vignjevic megköszönte a Megyeri úton töltött időt, mi több beszélt a szóba jöhető helyettesekről. „Először is Nagy Tibi egy fantasztikus ember és mindamellett megbízható játékos is, aki jól beilleszkedett a csapatba. Sokat tettünk a fejlődéséért, és ő ezt meg is hálálta, amikor lehetőséget kapott. Tibi egy olyan ajánlatot kapott, amelyet, mint családos ember is alaposan megfontolt, és végül arra jutottunk, hogy neki így lesz a legjobb. Szeretném megköszönni az itteni munkáját, és a legjobbakat kívánom neki a további karrierjéhez. Úgy gondolom, hogy fiatal tehetségeink, Szűcs Kristóf és Balázs Benjámin segítségével megoldjuk Tibi pótlását a védelemben.” – mondta a szerb tréner.

Ezt követően nem volt akadálya, hogy a huszonöt esztendős labdarúgó Miskolcra autózzon, és aláírja szerződését. Hogy mennyi időre kötelezte el magát új egyesületénél, arról nincs információ, mindenesetre Benczés Miklós sportigazgató nagy reményeket fűz az új igazoláshoz. „Nagy Tibor leigazolásával szerettük volna a Lázár Pál távozásával keletkező űrt pótolni – emlékeztetett a közelmúltbeli eseményekre. – Tulajdonosunk hozzájárulása nélkül nem sikerült volna leigazolnunk, ezért ezt ezúton is köszönjük. Egy megfelelően agresszív, jól védekező játékosról van szó, aki a statisztikai mutatók alapján, a saját posztján a legjobb magyar játékosok között található. Vezetőedzőnk korábban már dolgozott vele, így az ő érkezése is közös döntés volt. Bár korábban alkalmanként játszott a jobb oldalon támadóként is, alapvetően jobb oldali védő pozícióban számolunk vele. Az ő leigazolásával egyértelműen a védelem megerősítése volt a célunk.”

Hogy a játékos mit vár az új környezettől, arra is választ kaptunk a dvtk.eu-nak adott interjújából. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy kivásároltak az élő szerződésemből – beszélt érzéseiről a hátvéd. – Nagyon örülök, hogy itt lehetek és próbálom majd meghálálni a bizalmat. Előrefelé szeretnék tekinteni a tabellán, a DVTK pedig még a kupában is áll, ezért szeretnék ott is minél messzebb jutni a csapattal. Nem szoktam ígérgetni, a pályán szeretném bebizonyítani, hogy megérte engem kivásárolni a szerződésemből, a sikerért én mindent meg fogok tenni.”

Téli mozgás Újpesten:
Érkezők: Szűcs Kristóf (profi szerződést kapott)

Távozók: Nagy Tibor (Diósgyőr)

Mozgás a DVTK-nál:
Érkezők: Busai Attila (Ferencváros), Nagy Tibor (Újpest), Fülöp István (FC Botosani, román), Szarka Ákos (FC DAC 1904, szlovák), Egyed Balázs (Cigánd, kölcsönből vissza)

Távozók: Bognár István (Ferencváros), Bacsa Patrik (Kisvárda, kölcsönbe), Lázár Pál (szünetelteti pályafutását), Németh Milán (Soproni VSE), Nikházi Márk (MTK Budapest)

Gavalovits Sándor