Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét kritizálták Balotellit, ezúttal egy csapattárs

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) kiválóan szerepel idén a Nice csapata. Tavaly negyedik helyen végeztek a “Sasfiókák”, idén azonban szintet léptek, hiszen a harmadik helyen hasítanak, és minden esélyük megvan rá, hogy ebben a szezonban kiharcolják a BL-indulást jogát. Az együttes 2016 nyarán megszerezte az olasz rosszfiút, Mario Balotellit, és a támadó több alkalommal is remek teljesítményt tett le az asztalra. Ám most nem mindenki elégedett “Super Marióval”.

0e949Mario Balotelli a Nice színeiben (fotó: L’Équipe)

A 26 esztendős csatár évek óta tartó hányattatás után kötött ki a dél-franciaországi Nizza városában. A Liverpoolnál játszott legutóbb, ám nem tudta megváltani a világot a Mersey partján, sőt az AC Milannál eltöltött kölcsönperiódus alatt se nyújtott semmi kiemelkedőt. Végül ingyenes transzfer keretein belül igazolt az OGC Nice csapatához, és új együttesében szárnyra is kapott Balotelli! Tizenhárom bajnoki mérkőzésen 9 gólig jutott, ami kiváló adat, főleg az elmúlt pár évhez viszonyítva.

Az utóbbi időben viszont nem annyira derűs a hangulat Mario körül. A fekete-pirosak legutóbbi bajnoki mérkőzését is kihagyta az olasz, igaz, állítólag betegség áll a dolog hátterében. Mindenesetre az egyik csapattárs, Valentin Eysseric nincs elragadtatva Balotelli mostani attitűdjétől.

“Számomra úgy tűnik, Mario elvesztette az érdeklődését a Ligue 1-ben való játék iránt” – mondta a támadó a BeIN Sportsnak. – “Ez pedig rendkívül csalódást keltő számunkra, hiszen óriási segítség lehetne, ha odatenné magát.”

Hogy pontosan mire gondol Eysseric, az rejtély, mindenesetre sejtelmesen ennyit mondott a francia játékos:

“Tudom, hogy mesterünk (Lucien Favre – a szerk.) hatalmas erőfeszítést vár el mindenkitől, és nem fogja hagyni, hogy bárki is levegye a lábát a gázpedálról. Márpedig én ezt láttam Mariónál az utóbbi időszakban…”

Nem először hűvös a hangulat Balotelli körül ebben a szezonban, ugyanis egy alkalommal kihagyta a Saint-Étienne elleni bajnokit sérülés miatt, de ahelyett, hogy jelenlegi csapatát nézte volna meg, inkább elutazott Milánóba a Milan – Inter városi derbire. A Nice iránti elkötelezettségét pedig már akkor is kétségbe vonták páran.

Szerző: Draskovics Tamás