Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kivégezték Párizsban a Barcelonát – videóval

Minden futballszurkoló várta már a februárt, hiszen tovább dübörög a nemzetközi klubfoci. A legrangosabb európai kupasorozatban a Bajnokok Ligájában már is egy komoly rangadóval vette kezdetét a kieséi szakasz. A francia PSG a spanyol FC Barcelonát látta vendégül és egy remek mérkőzésre volt kilátás.

2441453_w1

PSG – FC Barcelona 4:0 (2:0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs) Vezette: Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Di Maria (18., 55.),Draxler (40.), Cavani (72.)
Sárga lap: Rabiot (3.) ill. Gomes (33.), Busquets (62.),Rafinha (74.)
Kiállítva:

PSG: Trapp – Kurzawa, Marquinhos, Kimpembe, Meunier – Rabiot, Verratti (Nkunku 69.) – Draxler (Pastore 86.), Matuidi, Di Maria (Lucas 61.) – Cavani. Vezetőedző: Emery

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Gomes (Rafinha 58.), Busquets, Iniesta (Rakitic 74.) – Messi, Suarez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, az első veszélyes szituáció az 5.percben Matuidi kapott egy remek labdát a bal szélen, azonban Ter Stegen együttélve a játékkal remekül mozdult ki kapujából és mentett. Egy perccel később Cavani kapott a tizenhatoson belül egy labdát, azonban lövését Roberto blokkolni tudta, majd a kipattanót Draxler tekerte kapu fölé. Az első komoly ziccer a 10. percben adódott a párizsiak előtt, Matudi lövésénél nagy bravúrra volt szüksége Ter Stegennek, majd a kipattanót Rabiot küldte kapura ami az épp középen álló Ter Stegen kezei között landolt. A 18. percben ígéretes helyről közel 21 méterről a Barca kapujától jutott szabadrúgáshoz a hazai együttes, amit Di Maria könyörtelnül be is vágott a kapu jobb oldalába, Ter Stegen esélytelen volt. A hazai továbbra is támadásban maradtak és a 21. percben Cavani kínálta meg Ter Stegent a tizenhatos sarkáról, azonban a német könnyedén hárított. Unai Emery a PSG vezetőedzője nagyon felkészítette csapatát hiszen korábban a spanyol bajnokságban a Sevilla menedzsere volt, így nagyon jól ismeri a katalánokat. A Barcelona nem igazán találta a ritmust a találkozón, a hazaiak fegyelmezetten védekeztek és katalánoknak nem igazán adódtak komoly helyzeteik az első félidőben. A középpályán viszonylag sok labdát szórtak el Messiék, amiből több veszélyes támadást is vezettek Cavaniék. Az első komoly Barca helyzetet a 27. percben láthattuk, Neymar indította Andé Gomest aki ziccerbe került a PSG kapuja előtt, de a portugál mindössze az oldalhálót találta el. A 34. percben újabb ígéretes támadást vezetett a PSG, Draxlet került helyzetbe kiszorított helyzetből leadott lövésébe még beleért Ter Stegen, így szögletre mentett. A pontrúgásból pedig kis híján megszületett a párizsiak második találata is azonban Matuidi nem tudta a hálóba kotorni a játékszert. A 40. percben Messi vesztette el a labdát, ami sorsdöntő hibának bizonyult, ugyanis a labdaszerzésből a párizsiak komoly helyzetbe kerültek, Verratti passzából Draxler került kihagyhatatlan helyzetbe a hazaiak új szerzeménye pedig remek lövéssel kilőtte a bal alsót.

2441418_w1

Fordulást követően sem változott a játék képe, egy csapat volt a pályán és ez a hazai együttes volt. A vendégek alig alig volt mozzanata a mérkőzésen. A hazaiak pedig elképesztően jól játszottak, az 55. percben Kurzawa passzát követően Di Maria tekerte a bal felsőbe a párizsiak harmadik gólját. A Barcelona önmagához képest elképesztő sok labdát és hibát vétett a mérkőzésen, aminek súlyos következményei lettek. A teljesen széteső védelem a 72. percben újabb pofont kapott, Meunier cselezte ki Neymart a félpályán majd remekül indította Cavanit aki egyből a kapu jobb oldalába lőtte csapata negyedik találatát. A hajrában szépíthetett volna a Barca egy szögletet követően Pique fejelte vissza, amiből Umtiti a kapufát találta telibe fejesével. Magabiztos győzelmével a PSG minden bizonnyal már az első mérkőzésen pontot tett a továbbjutás kérdésére.

https://www.youtube.com/watch?v=vaHlo52Utu0

Képek: uefa.com

O.G.